Nieuwe dienst Find My iPhone in instellingen van MobileMe

In de instellingen van MobileMe is een nieuwe functie teruggevonden, waarmee je je iPhone terug kunt vinden. Mogelijk werkt dit aan de hand van GPS, maar pas in firmware 3.0 voor de iPhone.

Find My iPhoneiPhone zoekgeraakt? In de instellingen van MobileMe is iets nieuws ontdekt, dat te maken heeft met de nieuwe iPhone 3.0 firmware: de functie Find My iPhone. Het zou gaan om een dienst waarmee je via GPS of via een alternatieve plaatsbepaling (met Wi-Fi of GSM-masten) de locatie van je iPhone kunt traceren. Erg handig als je de iPhone ergens hebt laten slingeren! De instellingen zijn te vinden op de instellingspagina van MobileMe.

Het is dezelfde pagina waar je ook de push-updates voor e-mail, contacten, agenda’s en bookmarks instelt. Daaronder staat in de toekomst een instelling om Find My iPhone te activeren. Activeer je die functie, dan verschijnt er een melding met de tekst: this enables the “Find my iPhone” service on your MobileMe account at me.com.

Waarom Apple deze functie nu juist in MobileMe heeft ingebouwd is op het eerste gezicht niet helemaal duidelijk, maar het zou met beveiliging te maken kunnen hebben. Net als bij Back to My Mac, een functie die Apple voor de desktop aanbiedt, is de functie alleen te gebruiken als je een MobileMe-account eraan hebt gekoppeld. Dat voorkomt dat buitenstaanders de locatie van de iPhone kunnen traceren. MobileMe maakt standaard al een beveiligde verbinding met remote clients. De locatie van apparaten die bij MobileMe zijn geregistreerd worden daarna gepubliceerd met Wide Area Bonjour. De hierboven genoemde instellingen zijn voor gewone gebruikers nog niet zichtbaar op de MobileMe-website, omdat de iPhone 3.0 firmware is vereist.

Via: Boy Genius Report

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2009, 9:00
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.