Ontwikkelaar krijgt iOS-apps werkend op BlackBerry PlayBook

Het blijkt mogelijk om iOS-apps op een BlackBerry PlayBook te installeren en te draaien. Ontwikkelaar Businesscat2000 toont het aan in een YouTube-filmpje.

blackberry-playbookHet lijkt ongelooflijk, maar het is nu aangetoond in een video: iOS-apps kun je werkend krijgen op een BlackBerry PlayBook. Ontwikkelaar Businesscat2000 beweerde eerder al dat hij ertoe in staat was, maar er waren maar weinig mensen die het geloofden. De bekende BlackBerry-website CrackBerry.com besloot daarom de proef op de som te nemen: ze zouden een iOS-app beschikbaar stellen, die Businesscat2000 op de PlayBook werken moest krijgen. Dat lukte: binnen een uur draaide de app al op de PlayBook. In eerdere video’s demonstreerde de ontwikkelaar dat hij Super Monkey Ball, Tiny Tower, Sushi Cat, iFart en de navigatieapp van TomTom werkend had gekregen op een Blackberry PlayBook.

Mocht je nog een Blackberry PlayBook hebben liggen, dan kun je die misschien ooit als navigatiepaneel in je auto gebruiken. Al moet je er niet teveel van verwachten: het werkt weliswaar, maar op een matige resolutie van 480 x 320 pixels. Het is dan ook vooral een kwestie van: omdat het kan. Praktische toepassingen liggen niet voor de hand. iOS-apps op je Windows-pc draaien kan trouwens ook, zo blijkt uit een ander YouTube-filmpje.

Hieronder zie je de oorspronkelijke video van afgelopen zaterdag:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NcQ_7ALmflE#!

En dit is de test die CrackBerry stelde: het werkend krijgen van de iPhone-only app van de website iMore:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2012, 13:18
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerp blackberry

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.