Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

iOS 6 uitgelicht: Mail – VIP-Inbox, Pull To Refresh en eenvoudig media toevoegen

Apple heeft in iOS 6 een aantal veranderingen gemaakt aan de Mail-applicatie. Hierdoor kun je mail van belangrijke personen filteren en nieuwe berichten downloaden door het scherm naar beneden te trekken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Mail iOSDe vernieuwde Mail-app voor de iPhone is één van de vernieuwingen in iOS 6, dat deze herfst officieel beschikbaar komt. In de Mail-app kun je straks berichten van belangrijke personen apart bekijken. Ook kun je je mailoverzicht verversen door het scherm naar beneden te trekken, net zoals we al bij veel Twitter- en nieuwsapps gewend zijn. In dit artikel lees je over alle veranderingen die je in de standaard e-mailapp kunt vinden.

Nieuwe mail downloaden met pull to refresh

Pull to refreshDoor het mailoverzicht in de Mail-app ver genoeg naar beneden te trekken, wordt mogelijke nieuwe mail direct gedownload. In iOS 5 en eerder moest je hiervoor een aparte knop indrukken, die links onderin het scherm stond. De nieuwe verversmethode in Mail heeft een grappige animatie: door het overzicht naar beneden te trekken verschijnt er een cirkel met het verversicoon, die je van de app ‘lostrekt’ door je vinger verder naar beneden te bewegen.

Mail is de eerste officiële applicatie van Apple die gebruikmaakt van pull to refresh. Veel apps van ontwikkelaars doen dit al langer: nadat Tweetie (nu Twitter for iPhone) voor het eerst het trucje invoerde, namen veel andere apps het over. Twitter heeft het patent voor pull to refresh in handen, maar zegt niet van plan te zijn om ooit andere bedrijven aan te klagen voor het gebruik ervan.

E-mail van VIP’s

VIP InboxBij e-mailadressen van belangrijke personen kun je voortaan aangeven dat berichten prioriteit hebben. Hierdoor verschijnt er naast e-mails van deze personen een sterretje, zodat je weet dat je er eerst naar moet kijken. Ook kun je e-mails van alleen deze personen bekijken in de nieuwe VIP-inbox.

Je kunt een contactpersoon markeren als VIP door op zijn of haar naam bovenin een binnenkomende e-mail te drukken. Hierdoor verschijnen er een aantal opties, met onderaan een knop waarmee je van iemand een VIP maakt. Het lijkt (nog) niet mogelijk om iemand een VIP te maken vanuit het adresboek van je iPhone. Hierdoor zul je in de inbox moeten duiken om e-mails van deze personen terug te vinden.

Makkelijk foto’s en video’s toevoegen

Foto video toevoegen mailHet is in iOS 6 makkelijker om een foto of een video in een e-mailbericht te zetten. Door tijdens het typen van een e-mail je vinger op het tekstveld ingedrukt te houden zoals je ook zou doen om een selectie te maken, verschijnen er verschillende opties. Druk twee keer op de pijl naar rechts en de nieuwe optie ‘Voeg foto of video in’ verschijnt. Door hier op te tappen word je direct naar je opgeslagen foto’s en video’s gebracht. Voordat een foto aan het artikel wordt toegevoegd krijg je een voorvertoning te zien, zodat je er zeker van bent het juiste plaatje te kiezen.

In iOS 5 is het al mogelijk om een foto rechtstreeks in je e-mail te plaatsen, maar hiervoor moet je eerst de Mail-app verlaten en de Foto’s-app starten. Hier kun je een foto ingedrukt houden en op ‘Kopieer’ drukken, zodat je hem op de vertrouwde manier in je mail kunt plakken. De nieuwe knop in iOS 6 zorgt ervoor dat je dit kunt doen zonder ooit Mail te verlaten. Het is al langer mogelijk om foto’s als losse bijlage aan een e-mail toe te voegen, maar hierbij worden ze niet in het bericht zelf gezet.

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.