Ontwikkelaar iEmu werkt aan een betere iOS-emulator

iEmu is een nieuwe emulator voor iOS-apps, die meerdere apparaten kan ondersteunen: iPhone, iPad en zelfs Apple TV. Het gaat werken op Windows, Mac, iOS en zelfs Android.

iemu emulatorDe meeste Kickstarter-projecten hebben te maken met accessoires voor de iPhone of iPad. Er zitten echter ook regelmatig buitenbeentjes tussen: mensen die een app willen ontwikkelen, of dé ultieme Breakout-kloon hebben bedacht. Ontwikkelaar Chris Wade heeft echter iets bedacht dat wél origineel is en waar veel ontwikkelaars op zitten te wachten: een betere emulator voor iOS.

Apple heeft al wel een simulator voor iOS-apparaten, maar daarin ontbreken een aantal functies. Je kunt bijvoorbeeld alleen apps draaien die je zelf hebt gemaakt. Zou het niet handig zijn, als je ook andere apps kunt testen? En het liefst cross-platform?

Met iEmu kan dat: deze emulator kan de iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV emuleren en het werkt op Mac, PC, iOS en zelfs op Android. Een Apple TV-applicatie demonstreren op een Android-tablet… hoe bijzonder zou dat zijn? Het mooie is ook dat functies als accelerometer, gyroscoop en gps worden ondersteund. Je kunt elke applicatie gebruiken, zonder te hoeven jailbreaken. Je kunt meewerken aan de ontwikkeling van het project door te doneren via Kickstarter. Chris Wade houdt z’n fans op de hoogte via een website. iEmu is gebaseerd op de bekende open source-emulator QEMU, vandaar de naam.

iphonebootloader

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2011, 12:30
Categorie Apps
Onderwerpen emulator, simulator

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.