Reservekopie stilletjes verdwenen uit iTunes 10.4

Apple heeft ongemerkt het branden van cd's en dvd's voor het maken van een back-up weggehaald uit iTunes. Je kunt nu nog wel back-ups maken op een harddisk.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

itunes backupApple heeft ongemerkt de functie ‘iTunes-reservekopie’ (‘Back Up to Disc’) verwijderd uit iTunes 10.4. De functie bestond al sinds iTunes 7 en stelde je in staat om een back-up van al je favoriete media op een cd of dvd te branden. Daarbij bleven de metadata bewaard, zoals afspeellijsten en aantal keren afgespeeld. In iTunes 10.4 is de back-upfunctie verdwenen, al bestaat het Nederlandse supportartikel waarin de functie werd uitgelegd, nog wel onder de naam: Een reservekopie maken van uw media in iTunes. De Engelse variant van hetzelfde artikel raadt aan om je back-up voortaan op een harddisk te maken.

Mac-gebruikers hebben hiervoor bijvoorbeeld al Time Machine. Wie het zelf wil controleren: op de Mac moest je voorheen naar Archief > Bibliotheek > Maak reservekopie op schijf bladeren. Je kreeg dan onderstaand dialoogvenster te zien:

reservekopie

Daarbij had je de mogelijkheid om een reservekopie van je gehele iTunes-bibliotheek te maken, eventueel verdeeld over meerdere schijven. Je kon ook een reservekopie maken van alleen je iTunes Store-aankopen. Om te voorkomen dat je steeds dezelfde bestanden op een schijfje wegschreef, kon je ook ervoor kiezen om alleen de laatste wijzigingen en toevoegingen sinds de laatste reservekopie te back-uppen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2011, 18:49
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen backup, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.