Reservekopie stilletjes verdwenen uit iTunes 10.4

Apple heeft ongemerkt het branden van cd's en dvd's voor het maken van een back-up weggehaald uit iTunes. Je kunt nu nog wel back-ups maken op een harddisk.

itunes backupApple heeft ongemerkt de functie ‘iTunes-reservekopie’ (‘Back Up to Disc’) verwijderd uit iTunes 10.4. De functie bestond al sinds iTunes 7 en stelde je in staat om een back-up van al je favoriete media op een cd of dvd te branden. Daarbij bleven de metadata bewaard, zoals afspeellijsten en aantal keren afgespeeld. In iTunes 10.4 is de back-upfunctie verdwenen, al bestaat het Nederlandse supportartikel waarin de functie werd uitgelegd, nog wel onder de naam: Een reservekopie maken van uw media in iTunes. De Engelse variant van hetzelfde artikel raadt aan om je back-up voortaan op een harddisk te maken.


Mac-gebruikers hebben hiervoor bijvoorbeeld al Time Machine. Wie het zelf wil controleren: op de Mac moest je voorheen naar Archief > Bibliotheek > Maak reservekopie op schijf bladeren. Je kreeg dan onderstaand dialoogvenster te zien:

reservekopie

Daarbij had je de mogelijkheid om een reservekopie van je gehele iTunes-bibliotheek te maken, eventueel verdeeld over meerdere schijven. Je kon ook een reservekopie maken van alleen je iTunes Store-aankopen. Om te voorkomen dat je steeds dezelfde bestanden op een schijfje wegschreef, kon je ook ervoor kiezen om alleen de laatste wijzigingen en toevoegingen sinds de laatste reservekopie te back-uppen.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.