Ontwerper maakt concept voor transparante iPad

Als Apple een doorzichtige iPad zou maken, hoe zou dat er dan uitzien? Ontwerper Ricardo Afonso maakte een video van de iPad, die in feite uit een glasplaat staat.

transparant-ipadNiemand verwacht dat Apple een transparante iPad gaat ontwikkelen. Maar dat weerhield 3D-artiest Ricardo Afonso niet om het idee eens in een conceptvideo uit te werken. De 9,7-inch iPad bevat een volledig transparant scherm met metalen strips aan de boven- en achterkant. Die zijn bedoeld om de homeknop en de FaceTime-camera te huisvesten. Is zo’n concept haalbaar? Voor het moederbord en een paar kleine componenten misschien wel, maar het is onmogelijk om een batterij met voldoende capaciteit kwijt te raken in een dergelijke behuizing.

Ricardo Afonso legt uit dat hij zich soms voorstelt hoe het design van sommige elektronische apparaten er in de toekomst zou uitzien, vooral bij tablets en smartphones. Hij stelt zich dan voor dat het rechthoekige stukken glas zijn, die volledig opgaan in de omgeving. Hardware is nauwelijks nog te zien.

Hieronder zie je een video en nog een grotere afbeelding. Het 3D-model is online te vinden.

Translucent-iPad-model-Ricardo-Alfonso

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2013, 20:58
Categorie Achtergrond
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.