Officiële Apple-dock gebruiken voor iPhone 5 met omvormstuk

Op Shapeways wordt een vervormstuk verkocht, waardoor je een oude Apple iPhone-dock kunt gebruiken voor je iPhone 5.

LightningApple heeft met de iPhone 5 geen eigen, officiële dock uitgebracht. Je bent hierdoor genoodzaakt om een dock van een andere fabrikant in huis te halen, als je de iPhone rechtop wil zetten tijdens het opladen. Er is echter nog een optie: op 3D-printsite Shapeways kun je een adapter kopen, waarmee je van je oude dock een iPhone 5-houder maakt. Je steekt het plastic geheel over je oude dock heen, waarna je iPhone 5 erin gezet kan worden. Voor het gebruik van de dockadapter is wel Apple’s eigen Lightning-adapter nodig.

Je steekt de Lightning-adapter in het omvormstuk voor je iPhone-dock. Hierdoor kun je van de adapter gebruikmaken als bij andere accessoires, maar dan terwijl je iPhone in een dock staat.

Je kunt de Lightning-dockadapter bestellen voor een kleine 36 euro. Voor dat bedrag ben je nog niet klaar: Apple’s Lightning-adapter kost ook nog eens 30 euro. En je hebt natuurlijk nog een oude Apple-dock voor je iPhone nodig. Voor zulke bedragen zijn er genoeg andere kant en klare iPhone 5-docks te vinden. Heb je al een Lightning-adapter, dan is het omvormstuk opeens een stuk interessanter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2013, 19:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen adapter, dock, lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.