ParaShoot: je eigen leven vastleggen in HD-video

De ParaShoot is een apparaatje waarmee je HD-video's van je leven vastlegt. Een iPhone-app gebruik je als viewfinder en als afstandsbediening voor de camera.

parashoot-pandaWearable computing is geen ‘dingetje voor geeks’, maar een ontwikkeling waar we allemaal mee te maken krijgen. Wie in de toekomst last heeft van hartkloppingen krijgt van de dokter een apparaatje (of misschien zelfs een pleister met aangehechte chip) mee om wat metingen uit te voeren. Twee weken later ga je terug naar de dokter, zodat hij/zij betere conclusies kan trekken dan op basis van een enkele meting in de spreekkamer. Maar wearable computing heeft ook een narcistische kant: mensen die alles over hun eigen leven willen vastleggen. ParaShoot speelt daarop in, met een apparaatje dat om je nek hangt en HD-video’s maakt. Via Kickstarter kun je 120, 150 of 170 dollar doneren om jouw boeiende leven vast te leggen.

Het idee achter ParaShoot is eigenlijk niet veel anders dan het Nederlandse Lifelapse of het tegenwoordig zo populaire Memoto. In alle gevallen gaat het erom je leven in beeld vast te leggen, in foto’s of video’s. ParaShoot maakt 720p-video’s met zelfgekozen tussenpozen van bijvoorbeeld vijf minuten, maar kan ook foto’s maken. Het kastje is 48 x 30 x 11 mm klein. Terwijl je de Memoto vastclipt aan je kleding is ParaShoot bedoeld om als sierraad aan een nekkoord te hangen. In dat nekkoord is ook meteen de batterij verborgen. Foto’s en video’s stuurt ParaShoot via een gekoppelde iPhone meteen door naar YouTube, Facebook of de bijbehorende clouddienst. Voor onbeperkte opslag kun je een betaald abonnement afsluiten, waarvan het prijskaartje nog niet is onthuld. Wie geen smartphone heeft kan de ParaShoot ook los gebruiken door er een micro-sd-kaartje in te stoppen. De app dient als afstandsbediening en viewfinder voor de ParaShoot-camera.

parashoot-custom-cover

Tussen 6 juni en 23 juli moeten de bedenkers van ParaShoot voldoende geld via Kickstarter inzamelen om het project te laten slagen. Voorlopig lijkt het niet echt storm te lopen. Dat ligt ongetwijfeld aan de prijs, hoewel de bijna even prijzige Embrace-armband heeft laten zien dat een kwart miljoen ophalen best een uitdaging is. Maar terwijl Embrace aan 80.000 dollar voldoende had, heeft ParaShoot het doel op 260.000 dollar gezet. Dat zal een uitdaging worden. Tegelijk laat de Melon-hoofdband zien dat het best haalbaar is: zij haalden bijna drie ton op voor een tamelijk opzichtige hoofdband, die niet iedereen zal aanspreken. Al deze accessoires hebben een verschillend doel, maar zijn allemaal voorbeelden van wearable computing.

De eerste 500 stuks zullen in oktober 2013 worden geleverd, terwijl mensen die extreem veel haast hebben voor $500 een pre-productiemodel kunnen kopen, die in september al op de deurmat ligt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2013, 14:26
Categorie Accessoires
Onderwerp quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.