Ongeveer 10% van de iPhones bedoeld om te unlocken

Volgens Piper Jaffray is ongeveer 10% van de verkochte iPhones bedoeld om te unlocken. Ze baseren zich daarbij op metingen van mensen die het maximale aantal van 5 iPhones tegelijk kopen.

Na het slagveld dat update 1.1.1 achterliet, zijn er nog steeds mensen die geld denken te verdienen met de verkoop van simlockvrije iPhones. De onderzoekers van Piper Jaffray ontdekten dat veel mensen de Apple Store uitlopen met het maximum van 5 iPhones. Analist Gene Munster schat aan de hand van metingen dat zo’n 10% van de iPhones wordt gekocht om unlocked door te verkopen.

Helemaal exact en betrouwbaar zijn de cijfers natuurlijk niet: er zijn verschillende aannames gedaan. Zo gaat Munster er vanuit dat mensen die veel iPhones tegelijk kopen, ze wel zullen doorverkopen. Maar dat hoeft niet het geval te zijn. Of de tweedehands verkoop nog doorgaat, nu Apple hard bezig is om alle oude voorraad met firmware 1.0.2 te vervangen, valt nog te bezien.

Naast het artikel op Mashable waar dit bericht van afkomstig is, was trouwens een Google-advertentie te zien, waarin voor $650 een unlocked iPhone bij een Engelse aanbieder wordt aangeboden (650 dollar is ongeveer 460 euro).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2007, 13:27
Categorie Providers
Onderwerpen firmware, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.