Supersnel internetten op toekomstige iPhone met WiMAX

Het nieuws dat De Moorestown processor van Intel mogelijk in de toekomstige iPhone wordt gebruikt, sloeg in als een bom. Het kan betekenen dat het supersnelle WiMAX straks op de iPhone beschikbaar komt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

MoorestownEen iPhone waarop je via VoIP kunt bellen, sneller dan met Wi-Fi kunt internetten en met een batterij die wekenlang meegaat. Volgens Digitimes zal de toekomstige iPhone draaien op de Intel Moorestown processor: ze gebruiken weinig energie, presteren beter dan de processoren van huidige smartphones en ze bieden functionaliteit voor 3G-graphics, HD video encoding, Wi-Fi en WiMAX op een enkele chip.

Met WiMAX, dat als één van de toekomstige techologieën voor 4G wordt gezien, zijn maximale theoretische downloadsnelheden van 70 mbps haalbaar. Dat is zesmaal zo snel als de 802.11b-variant van Wi-Fi. Volgens Intel zal WiMAX vanaf 2008 voor het grote publiek beschikbaar zijn. In Nederland bouwt Worldmax aan een netwerk, dat eind 2007 geheel Amsterdam zal afdekken. Het uitbreiden naar een dekking voor de rest van Nederland zal echter nog wel een paar extra jaren in beslag nemen. Rond 2010 is niet alleen Worldmax klaar, maar zijn ook Sprint Nextel en Clearwire klaar met soortgelijke netwerken in de VS. De apparaten zijn er dan al: Nokia, Lenovo en Toshiba zullen in 2008 de eerste apparaten op de markt brengen. Intel gaat in 2009 beginnen met de productie van de Moorestown-processoren.

Intel is bovendien groot voorstander van WiMAX en komt daarbij een concurrerende technologie met de naam LTE tegen, die zich baseert op een doorontwikkeling van de bestaande UMTS-telefoonstandaard. Intel liet op de IDF 2007 een apparaat zien, dat verdacht veel op de iPhone lijkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 17:37
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp wimax

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.