Onderzoek: iPhone 4S immens populair bij zakelijke gebruikers

Uit onderzoek van de enterprise-softwareleverancier Good Technolgy blijkt dat er afgelopen kwartaal bovengemiddeld veel iPhones zijn geactiveerd. De iPhone 4S zorgde ervoor dat 71 procent van de activaties op iOS werd gedaan/

Good Technology iconUit een onderzoek van Good Technology blijkt dat de iPhone 4S de populairste smartphone in de zakenwereld was in het vierde kwartaal van 2011. Van alle geactiveerde smartphones en tablets in dit kwartaal was meer dan 30 procent een iPhone 4S, gevolgd door de iPhone 4 met meer dan 15 procent. De cijfers zijn gebaseerd op het aantal geactiveerde smartphones en tablets bij de klanten van Good Technology, een bedrijf dat enterprise-software levert voor iOS en Android. BlackBerry ontbreekt in het onderzoek, omdat RIM soortgelijke software zelf levert.

71 procent van alle geactiveerde smartphones en tablets bij Good Technology bleek te draaien op iOS, de software geïnstalleerd op de iPhone en iPad. De apparaten van Apple lijken daardoor meer dan twee keer zo populair te zijn geweest dan Android-toestellen die in het zakenleven gebruikt worden. Volgens Good Technology is het grote aantal iPhones 4S-activaties te danken aan de ‘Buy Your Own Device’-gebruikers. Veel werknemers zouden zelf de iPhone 4S vlak na uitkomst hebben gekocht, waarna ze het toestel zijn gaan gebruiken op kantoor.

Good Technology iOS Android

Het hoogste percentage individuele iPhone-activaties bij Good Technology was in september, een maand voordat de iPhone 4S uitkwam. Toen bleek bijna 45 procent van alle geactiveerde apparaten een iPhone 4 te zijn, gevolgd door de iPad 2 met 25 procent.

Hoewel Good Technology een groot aantal klanten enterprise-software aanbiedt, zijn de cijfers niet helemaal representatief voor de zakenwereld: het is namelijk niet mogelijk om van Good Technology gebruik te maken op een BlackBerry-toestel. De cijfers bieden daarom ook vooral een goede vergelijking tussen Android en iOS en wijzen niet direct de grootste smartphone-exploitant in de zakenwereld aan.

Good Technology iPhone 4S

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2012, 10:49
Categorie Apple
Onderwerpen bedrijven, enterprise, iPhone 4s, kantoor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.