Okidokeys: slim slot werkt met iPhone-app en RFID

Okidokeys is een nieuw slim slot dat met je iPhone kan verbinden, zodat je vanuit een app de deur kunt openen of sluiten.

Okidokeys 2Okidokeys is één van de apparaten die hoopt je huissleutel te vervangen met een iPhone-app. Door de Okidokeys rond het sleutelgat van je deur te bevestigen, kun je hem met een knop in de app draaien en zo de deur openen of sluiten. Je bevestigt het mechanisme aan de binnenzijde van je deur, waardoor je van buiten alleen het vertrouwde sleutelgat ziet. Hier kun je ook nog steeds een gewone sleutel in steken om de deur te openen.


OkidokeysBinnen doe je de deur ook op slot met een grote draaiknop op het systeem. Het systeem lijkt hiermee ook gewoon te werken als de ingebouwde batterij leeg is, waardoor je zowel binnen als buiten een manier hebt om de deur dan nog te openen. Is de iPhone leeg en heb je geen sleutel bij je, dan werkt Okidokeys ook met een pas of armband met RFID-ontvanger.

Vrienden met de Okidokeys-app mogen ook jouw deur openen, mits je hier toestemming voor geeft. Door alleen op gezette tijden toestemming te geven kun je bijvoorbeeld de schoonmaker alleen rond werktijd je huis binnenlaten.

Okidokeys werd onthuld op technologiebeurs CES 2014. Het iPhone-slot moet vanaf dit voorjaar worden verkocht voor 179 dollar. Dan zal het apparaat moeten concurreren met een paar eerder aangekondigde sloten met app-ondersteuning. Het door Yves Behar ontworpen August wordt ook begin 2014 naar de eerste kopers verzonden. Omdat Okidokeys alleen op CES is gepresenteerd zijn er wel nog een paar onbeantwoorde vragen. Het is bijvoorbeeld nog niet duidelijk hoe lang de ingebouwde accu van Okidokeys het volhoudt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2014, 21:02
Categorie Accessoires
Onderwerp ces 2014

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.