Signal RP One: iOS-controller lijkt op Xbox 360-gamepad

De RP One is een nieuwe iOS-gamecontroller die met Bluetooth verbindt. Het apparaat lijkt verdacht veel op de gamepad van de Xbox 360.

Signal RP OneDe RP One kan wel eens de eerste iOS-gamecontroller worden die traditionele gamers vertrouwd zal aanvoelen. Het accessoire is qua vorm nagenoeg identiek aan de Xbox 360-controller, met enkel een d-pad en analoge stick die van positie zijn gewisseld. Net als de SteelSeries Stratus verbindt de RP One draadloos met je iDevice, waardoor de gamepad werkt op de iPhone, iPad en iPod touch.


Fabrikant Signal USA belooft de RP One in de eerste helft van 2014 te verkopen, maar op het moment lijkt de controller zich nog in een vroege productiefase te bevinden. Op technologiebeurs CES 2014 had Signal alleen bovenstaande rendering van de gamepad om aan te geven hoe hij er uit zal komen te zien. Het is daarom ook niet duidelijk hoe groot de RP One is vergeleken met de vrij compacte Stratus.

Op het moment zijn de Moga Ace Power en Logitech Powershell al verkrijgbaar, maar beide gamepads kunnen door het gehanteerde ontwerp alleen worden gebruikt met de iPhone of iPod touch. Zowel de RP One als de Stratus werken met de iPad dankzij het gebruik van een draadloze Bluetooth-verbinding.

De RP One zal in de eerste helft van 2014 worden verkocht voor $99,99 – hetzelfde bedrag waar tot nu toe iedere MFi-controller voor wordt aangeboden. De controller houdt het 10 uur vol met een opgeladen accu.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2014, 14:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen ces 2014, gamecontroller
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.