Ozobot: iPad-robot herkent vormen en kleuren op scherm

De Ozobot is een kleine robot voor op het iPad-scherm, die met een sensor bepaalde kleuren en vormen herkent en hierop reageert.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

OzobotHet kleine robotje Ozobot kan op het iPad-scherm worden geplaatst, om zo digitale spellen met echte, fysieke objecten te spelen. Een speciale sensor onderop Ozobot kan bepaalde strepen en kleuren op het iPad-scherm identificeren, waarna er op passende wijze wordt gereageerd. Het apparaatje blijft hierdoor bijvoorbeeld binnen de perken van het speelveld of herkent power-ups die je oppikt.

Volgens de makers kan Ozobot op meer dan duizend digitale codes en instructies reageren. In eerste instantie zullen er vier spellen voor de robot verschijnen, waaronder een racespel waarbij twee Ozobots over het iPad-scherm racen. Buiten het scherm kunnen de Ozobots ook bepaalde patronen herkennen, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om een racebaan om de iPad heen te bouwen. Een ontwikkelaarskit zal het mogelijk maken voor andere bedrijven om apps voor Ozobot te ontwikkelen.

Ozobot is onthuld op CES 2014 en kan op het moment nog niet worden besteld. De makers willen op 15 januari een Kickstarter-project starten om geld in te zamelen voor de productie. Door een nog niet nader bepaald bedrag te doneren krijg je ergens rond de kerst van dit jaar een Ozobot toegestuurd. Later wordt de Ozobot in de ‘gewone’ winkels verkocht voor 60 dollar.

Of Ozobot de investering waard zal zijn blijft nog even de vraag. Hoewel Kickstarter-projecten er eerder in zijn geslaagd om een leuke verzameling ondersteunde apps te verzamelen, worden de minder populaire producten zoals de DICE+ vaak minder breed ondersteund.

The Verge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2014, 13:04
Categorie Accessoires
Onderwerpen ces 2014, robot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.