Officiële Twitter-apps gaan reclameaccounts in tijdlijn tonen

De officiële Twitter-apps voor ondermeer iOS gaan binnenkort reclameaccounts tonen in de tijdlijn.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Twitter iOS 7 iconAlle mobiele platformen van Twitter, waaronder ook de iOS- en Android-apps, gaan binnenkort reclameaccounts laten zien in de tijdlijn van gebruikers. Dit heeft Twitter vandaag bekendgemaakt. De reclameaccounts zijn al langer een advertentiemogelijkheid bij Twitter, maar waren tot nu toe niet te zien in je tijdlijn. Ondertussen wijzen geruchten ook op de toevoeging van een edit-knop op Twitter.

Door in de mobiele apps de accounts ook in je tijdlijn te tonen lijkt de reclameoptie enigszins op de advertentietweets die op het moment ook al in de Twitter-apps staan. De nieuwe optie toont je een account die je kunt volgen, terwijl de oude promotionele berichten één specifieke tweet onder de aandacht brengen. Twitter toont sinds 2012 al advertentieaccounts tussen volgsuggesties.

Naast de reclameaccounts in je tijdlijn zal een blauwe knop staan waarmee je het betreffende bedrijf gelijk kunt gaan volgen. Twitter zegt het tonen van reclameaccounts in de tijdlijn al een tijdje te hebben getest met een kleine groep adverteerders, maar dat vanaf vandaag alle reclamebedrijven kunnen meedoen. De kans is daarom groot dat je de komende tijd steeds meer promotionele accounts voorbij zult zien komen. Adverteerders die van de mogelijkheid gebruikmaken betalen Twitter per nieuwe volger.

Twitter promoted accounts

The Desk heeft ondertussen van drie bronnen gehoord dat Twitter binnenkort een edit-knop zal introduceren, waarmee het mogelijk is om bijvoorbeeld tikfouten in een eerder gemaakte tweet te corrigeren. Deze bewerkoptie zal slechts beperkte tijd na het plaatsen van het bericht beschikbaar zijn en is bedoeld voor het maken van kleine wijzigingen. Je mag maar één keer een wijziging maken. Heb je dit gedaan, dan zal bij het bericht vermeld staan dat je hem hebt aangepast. Dit wordt ook in beeld gebracht bij retweets die zijn bewerkt. Twitter heeft zelf nog niks bekendgemaakt over de edit-functie.

Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:46
Categorie Apple
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.