Apple Maps

‘Steeds meer leden Apple Maps-team stappen over naar Uber’

Steeds meer Apple Maps-medewerkers zouden vertrekken naar Uber. Recent besloot een prominent manager van Apple's Kaarten-app zelfs om naar de taxidienst over te stappen.

Apple MapsHet team achter Apple Maps verloor de afgelopen maanden een ‘noemenswaardig aantal medewerkers’, waarvan een groot deel aan de slag ging bij taxidienst Uber. Dit ontdekte 9to5Mac. Tussen de vertrokken Apple-medewerkers zit ook Brad Moore, die in oktober vertrok om manager bij Uber te worden. Moore was voor die tijd Senior Engineering Manager voor Apple Maps en speelde daarom een belangrijke rol bij de kaartendienst.

Moore moest het team binnen Apple verantwoordelijk voor Apple Maps managen. Zijn team werkte aan Apple Maps voor iOS, maar ook voor CarPlay, OS X en de Apple Watch. Zijn vertrek kan een flinke klap zijn voor het Apple Maps-team, waarvan hiervoor al meerdere medewerkers zijn vertrokken naar Uber. Het is niet duidelijk hoeveel Apple-medewerkers precies naar Uber zijn overgestapt.

Apple introduceerde een eigen kaartendienst in iOS 6, maar deze kwam gelijk onder vuur te liggen. Veel kaartinformatie bleek niet te kloppen, terwijl Apple net Google Maps als ingebouwde dienst had verwijderd. De kritiek leidde uiteindelijk tot het vertrek van iOS-topman Scott Forstall, nadat hij weigerde zijn excuses aan te bieden. Sindsdien doet Apple er alles aan om de Kaarten-app te verbeteren. Recent bleek dat Apple tien nieuwe datadiensten heeft ingeschakeld om de kaarten te verbeteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2014, 11:18
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerpen apple maps, uber

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.