Whited00r: functies uit iOS 4.2.x op oudere toestellen (jailbreak)

Whited00r is inmiddels bezig met iOS 4.2 en 4.2.1. Met Whited00r kun je functies die in iOS 4.2 aanwezig zijn ook op oudere toestellen tot je beschikking krijgen.

whited00rApple is gestopt met het uitbrengen van firmware-updates voor oudere toestellen. Heb je nog een eerste generatie iPhone, dan zit je vast aan iOS 3.1.3. Sinds afgelopen zomer wordt er gewerkt aan een oplossing in het Whited00r-project (zie ons eerdere artikel). Whited00r is gebaseerd op iOS 3.1.3 maar probeert daaraan allerlei functies uit iOS 4.x toe te voegen. Inmiddels zijn ze toe aan een versie die functies uit iOS 4.2 ondersteunt, zoals multitasking. Na de installatie van een custom IPSW-bestand krijg je de beschikking over nieuwe functies, die soms wat sneller en beter presteren dan de implementatie van Apple zelf. Wel is een jailbreak vereist en speelt er op de achtergrond nog een juridische kwestie, omdat Apple officieel het copyright op de bestanden heeft.

Het IPSW-bestand dat je vrij via de website van Apple kunt downloaden moet je via Pwnagetool installeren op je toestel. Let erop dat je bij het installeren niet daadwerkelijk iOS 4.2 of iOS 4.2.1 op je toestel installeert, maar alleen een imitatie daarvan. Bij de oudere toestellen (eerste generatie iPhone en 1e generatie iPod touch) zit je vast aan een Whited00r-versie die iOS 4.2 naäapt. Bij de iPhone 3G en tweede generatie iPod touch heb je de keuze uit een iOS 3.1.3- of iOS4-gebaseerde versie van Whited00r. De verschillen tussen deze twee varianten zijn hieronder in een video te zien. Om de keuze tussen de Full- en Lite-variant makkelijker te maken is onderstaand filmpje gemaakt. In de Lite-versie ontbreken processor- en geheugenintensieve functies zoals multitasking.

Meer info: Whited00r

Dit artikel is bedoeld voor gevorderde jailbreakers, probeer dit niet als je onervaren bent. Voor het stellen van specifieke supportvragen verwijzen we naar ons jailbreakforum; stel ze a.u.b. niet in de reacties hieronder, omdat het reactiesysteem niet geschikt is voor meerdere discussiethreads.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2011, 13:51
Categorie Jailbreak
Onderwerp jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.