Nu zelf te proberen met Doom: tv-out op de iPhone

Met de ongedocumenteerde tv-out functie van de iPhone kun je nu ook zelf aan de slag. Met de broncode van Doom kun je zorgen dat het spel op een monitor wordt vertoond, terwijl de iPhone als aanraakgevoelige controlpad dienstdoet.

iphone_doomMotochaser had al laten zien dat je de niet-gedocumenteerde tv-out-functie van de iPhone kunt gebruiken om van je iPhone een soort spelconsole te maken. Maar er zijn ook mensen die het zelf willen proberen. iPhone-ontwikkelaar Steven Troughton-Smith besloot Doom voor de iPhone aan te passen zodat je die – geheel in stijl – op een aangesloten Apple II-monitor kunt spelen. Doom produceert een live-videofeed en stuurt deze naar de Apple-monitor door.

Zie je het wel zitten om hier ook eens mee aan de slag te gaan, dan kun je de broncode van Doom gratis downloaden van de Google Code-pagina van Troughton-Smith. Je hebt er wel een iPhone developer-account (de betaalde variant van $99) voor nodig. Het mooie van deze oplossing is dat de iPhone zelf een aanraakgevoelige controlpad is geworden, terwijl de game zelf beeldvullend op de monitor te zien is. Instructies vind je op Ars Technica.

Via: Ars Technica

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2008, 13:28
Categorie iOS
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.