TomTom Online Route Planner op de iPhone: werkt dat?

TomTom heeft een Online Route Planner gelanceerd, die ook op de iPhone te gebruiken zou moeten zijn. Het lukt ook best aardig. Tenminste, als je de route wilt laten uitrekenen, maar voor het navigeren is Google Maps toch nog steeds het beste.

tomtom routeplannerTomTom stuurt de afgelopen dagen uitnodigingen rond voor de nieuwe TomTom Online Route Planner. Het handige daarvan is dat je niet alleen een route van A naar B kunt plannen, maar ook kunt zien of er op de route vertragingen, files en ongevallen zijn opgetreden. Het maakt daarbij gebruik van de HD Traffic-dienst van TomTom, waar je normaal gesproken voor moet betalen. Wij waren benieuwd of je de online routeplanner ook op de iPhone zou kunnen gebruiken, of dat er Flash en andere trucs zijn toegepast waardoor het totaal onwerkbaar is. Dat blijkt mee te vallen: wil je advies over een filevrije route dan loont het best de moeite om via de online routeplanner te kijken waar je het beste langs kunt rijden. Maar erg vlot gaat het allemaal niet.

Bij het invoeren van een adres zoom je in op het paneel ‘Plan a route’, waarbij je behalve je start- en eindpunt ook kunt aangeven of je vertragingen wilt minimaliseren en op welke dag en welk tijdstip je van plan bent om de route te gaan rijden. De website bepaalt vervolgens de optimale route op basis van de ervaringscijfers die TomTom heeft verzameld.

tomtom online route planner   tomtom online route planner

Echt snel gaat het invoeren van de bestemming niet, omdat je een formuliertje voor je neus krijgt dat niet voor de iPhone is geoptimaliseerd, zodat je eerst moet dubbeltappen om de invoervelden schermvullend op het scherm te tonen. Ook verloopt het scrollen over de kaart vrij traag. Safari liep tijdens het gebruik een aantal keren erop vast.

tomtom online route planner   tomtom online route planner   tomtom online route planner

De TomTom-routeplanner volgt je positie niet op de kaart, zodat je na het plannen van je route het beste weer op Google Maps kunt overschakelen, om daar realtime te zien waar je je bevindt. Je zult dan wel de uitgestippelde, optimale route van TomTom opnieuw moeten invoeren.

Op de desktop heb je natuurlijk een veel beter overzicht waar de files staan:

tomtom online routeplanner

Om de TomTom Online Route Planner te kunnen gebruiken heb je een account bij TomTom nodig. Daarnaast moet je een beta-uitnodiging aanvragen, die (in ons geval) binnen een paar dagen wordt gehonoreerd.

Info: TomTom Online Route Planner

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2008, 16:49
Categorie iOS
Onderwerp tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.