nPlayer mediaspeler ondersteunt nu ook Dropbox en Google Drive

Mediaspeler nPlayer voor iPhone en iPad laat je nu rechtstreeks audio- en videobestanden van Dropbox en Google Drive openen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

nPlayerMediaspeler nPlayer bestaat alweer een tijdje, maar is nu vernieuwd met interessante nieuwe functie, die de app beter met gevestigde spelers als VLC en Infuse laat concurreren. nPlayer voor iPhone en iPad is nu ook rechtstreeks geïntegreerd met Dropbox en Google Drive, zodat je alle bestanden die je in een van de clouddiensten hebt opgeslagen, voortaan ook in de app kunt openen.

Onder de menu-optie Network vind je voortaan de optie Cloud waar je kunt inloggen in Dropbox. Als je de Dropbox-app al op je iDevice hebt geïnstalleerd word je doorverwezen naar de app om nPlayer meteen toegang te geven. Voor toegang tot Google Drive moet je nog wel apart inloggen met je Google-account. Andere mogelijkheden om bestanden op te halen zijn WebDAV, FTP, een gedeelde map op je computer (SMB/CIFS), UPnP/DLNA, en een directe link naar een bestand. In de laatste update is ook de SFTP-functie toegevoegd. Het is ook mogelijk om over een mobiel netwerk te streamen, maar dit moet je wel handmatig instellen.

nPlayer netwerkdienstennPlayer Dropbox-integratie

De app ondersteunt verschillende andere manieren om content op je iDevice te krijgen. Erg handig is de ingebouwde server om vanaf je pc of Mac via een webinterface bestanden te kunnen openen, een functie die ook in veel andere mediaspelers te vinden is. Bestanden die je op die manier uploadt, verschijnen meteen in de Documents-weergave, die je vervolgens kunt sorteren op onder meer naam, extensie, grootte en datum van de bestanden. Via de menu-optie iTunes zou je meteen toegang moeten hebben tot films en muziek die je in iTunes hebt gekocht, maar in onze test werkte dat niet optimaal.

nPlayer ondersteunt vrijwel alle gangbare videoformaten, zoals mp4, avi, wmv en ook het populaire mkv-formaat. Van de audioformaten worden onder meer mp3, wav en wma ondersteund, maar ook flac dat bij audioliefhebbers populair is. Verder integreert de app rechtstreeks met je filmrol en foto-albums die je via een aparte menu-optie oproept. In de instellingen vind je een keur aan opties om de app naar je eigen voorkeuren aan te passen, variërend van instellingen voor de weergave van bestanden tot die voor audio en video en allerlei opties voor ondertitels.

Downloaden: nPlayer (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:14
Onderwerpen dropbox, google drive, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.