Osmo: iPad houdt echte speelblokken in de gaten

Osmo is een speelgoedpakket dat je in combinatie met de iPad gebruikt. De iPad-camera ziet de speelblokken op tafel.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Osmo iPad speelblokkenDe App Store staat bomvol leuke spelletjes voor kinderen, maar echte speelblokken werken soms nog steeds het beste. De makers van Osmo lijken zich daar goed bewust van: zij combineren een iPad-app met een speciale cameraspiegel en fysieke speeltjes, waar kinderen mee aan de slag kunnen. Zo vertelt de app bijvoorbeeld wat voor vormen je moet maken met een paar gekleurde speelblokken.

Osmo lijkt vrij simpel in gebruik: je zet de iPad in een houder en klemt de bijbehorende spiegel op de camera, zodat de iPad kan zien wat er op de tafel gebeurt. De app herkent de kleuren en vormen van speelblokken en kan opdrachten geven. Speel je bijvoorbeeld met de letterblokken, dan moet je zo snel mogelijk spellen wat er op het scherm staat. Osmo heeft in eerste instantie drie spellen: Tangram, Words en Newton. Die eerste twee laten je met blokken dingen nabouwen of woorden spellen, terwijl Newton wat vrijer is. In deze game leg je een stuk papier op tafel en teken je platformen en andere obstakels, zodat je vallende balletjes kunt begeleiden.

Het team achter de Osmo werkte hiervoor bij Google. Aan het hoofd staat onder andere Pramod Sharma, die eerder meewerkte aan Google’s boekenscanproject. Zijn ervaring daar kan meehelpen bij het opzetten van Osmo.

Net als veel andere iPad-accessoires, kan de Osmo worden besteld via een crowdfundcampagne. De makers hebben echter niet gekozen voor een Kickstarter-campagne, maar zamelen geld in via een eigen website. Door daat 49 dollar te doneren krijg je een Osmo-pakket toegestuurd. Voor verzending naar Nederland en België wordt 26 dollar een verzendkosten gerekend. In het pakket vind je een iPad-basis en de hulpstukken voor de drie eerste spelletjes. Het makers hopen 50.000 dollar in te zamelen, maar maak je geen zorgen: zelfs als dit niet lukt, wordt de Osmo jouw kant opgestuurd. De Osmo heeft via investeerders namelijk ook aardig wat geld verzameld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:05
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.