iPad middelbare school

Problemen met digitale schoolboeken op 44 Nederlandse scholen

Op 44 Nederlandse scholen in het voortgezet onderwijs zijn forse problemen opgetreden met digitale schoolboeken, nadat uitgeverij Noordhoff een fout maakte bij het omzetten van teksten.

iPad middelbare schoolEen groot aantal digitale schoolboeken van uitgever Noordhoff blijkt niet te werken. Daardoor zitten 44 middelbare scholen verspreid over heel Nederland, in de problemen. De scholen waren overgestapt op digitale schoolboeken die via iPads of Android-tablets kunnen worden gelezen. Door een technisch probleem blijkt het echter niet mogelijk om 100 van de 1400 beschikbare titels te openen. De scholen kunnen niet terugvallen op papier waardoor zo’n 9.000 scholieren zonder de beloofde schoolboeken zitten.

De fout kwam drie weken geleden aan het licht, vlak voordat de scholen in de regio Noord weer zouden beginnen. Noordhoff had een goed functionerende iPad-app, maar besloot voor dit schooljaar de app ook geschikt te maken voor Android-tablets. Via de vernieuwde app zou al het lesmateriaal van de uitgever digitaal te raadplegen moeten zijn. Maar bij het converteren van de tekstbestanden ging iets mis, waardoor de honderd titels niet te lezen zijn. Alle interactieve componenten, zoals vragen en opdrachten, functioneren wel. De uitgever spreekt over ‘opstartissues’ en heeft voorlopig PDF-bestanden beschikbaar gesteld, zodat de lessen wel gewoon kunnen beginnen.

Stephan de Valk, directeur strategie en innovatie bij Noordhoff:

“We hebben onze app vernieuwd en ook geschikt gemaakt voor Android-apparaten. Vorig jaar jaar was de app alleen beschikbaar voor iPads. Deze operatie is tegengevallen. Het omzetten van de content heeft meer tijd gekost dan we hadden gedacht. We moeten een aantal titels met de hand nalopen om het probleem op te lossen.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2014, 15:09
Categorie Achtergrond
Onderwerpen onderwijs, school

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.