Nintendo iPhone controller

Nintendo gaat games voor smartphones maken

De kogel is door de kerk: Nintendo gaat toch games voor smartphones maken, waaronder waarschijnlijk de iPhone. Nintendo is hiervoor een samenwerking gestart met het Japanse DeNA.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Nintendo iPhone controllerNintendo gaat games ontwikkelen voor smartphones, waaronder waarschijnlijk de iPhone. Dit is tijdens een persbijeenkomst bekendgemaakt. De spellen worden in samenwerking met de Japanse ontwikkelaar DeNA gemaakt. Eind dit jaar wordt een nieuwe dienst voor smartphones geïntroduceerd voor Nintendo-fans.

DeNA mag gebruikmaken van Nintendo’s intellectual property voor een aantal mobiele games. Dit betekent dat ze spellen mogen ontwikkelen met Nintendo-personages zoals Mario, Link en Samus in de hoofdrol. Hoe deze games er precies uit komen te zien is nog onduidelijk, maar het gaat in elk geval om totaal nieuwe titels. DeNA is niet van plan om bestaande Nintendo-spellen over te zetten naar de iPhone en iPad. Het gaat dus om speciale, mobiele spellen, die ook optimaal gebruikmaken van het touchscreen en andere smartphone-bediening.

De samenwerking tussen Nintendo en DeNA komt onverwacht. Hoewel investeerders eerder aan Nintendo hebben gevraagd om mobiele games te maken, heeft Nintendo meermaals gezegd dit niet van plan te zijn. Wel zei Nintendo te werken aan mobiele-apps, waaronder één voor Mii’s. Met de nieuwe DeNA-deal krabbelt Nintendo hierop terug. De samenwerking tussen de twee bedrijven lijkt ook vrij hecht: Nintendo heeft nu 10 procent van alle aandelen van DeNA, en DeNA heeft een aandeel van 1,24 procent in Nintendo bemachtigd.

Nintendo probeerde de afgelopen tijd wel in te spelen op de populariteit van smartphone-apps. Zo werd Pokémon Shuffle uitgebracht – een freemium spel geïnspireerd door Bejeweled en Candy Crush Saga. Een variant van het in Japan populaire Puzzles & Dragons werd ook gemaakt voor de 3DS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2015, 16:13
Categorie Apps
Onderwerp nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.