Nikon D4-spiegelreflexcamera vanaf een iPhone te besturen

De nieuwe Nikon D4 kan vanuit de browser van je iPhone of iPad bestuurd worden. Vanuit een speciale webinterface kun je onder andere het diafragma, de sluitertijd en de ISO-waarde van de camera aanpassen.

Nikon D4De nieuwe Nikon D4-spiegelreflexcamera is rechtstreeks met een iPhone of iPad te besturen. Door de camera op internet aan te sluiten via een ethernetkabel of een draadloos accessoire, is hij via een speciale webpagina in een mobiele browser te benaderen. Vanaf daar kun je onder andere de ISO, je diafragma en de sluitertijd aanpassen en het beeld scherpstellen door op de preview te tappen.

Vanuit de speciale interface voor de Nikon D4 kun je ook wisselen tussen P, S, A en M, de lichtmeter bekijken, de witbalans en het bestandsformaat aanpassen en een video opnemen. Wil je liever eerder gemaakte foto’s bekijken, dan kan dit vanuit een speciale viewer. Hiermee is het ook mogelijk om de foto’s naar je iPhone te downloaden.

De webinterface is te gebruiken op meerdere smartphones, tablets en andere apparatuur, maar is volgens Nikon geoptimaliseerd voor de iPhone en iPad. Omdat je de camera vanuit je browser benadert is er geen speciale iPhone-app nodig. Om van deze mogelijkheden gebruik te maken moet je wel een aardig bedrag investeren: de Nikon D4 zal vanaf 19 februari leverbaar zijn voor een adviesprijs van 5.929 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2012, 17:46
Categorie Apps
Onderwerpen camera, nikon, webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.