Nike+ FuelBand krijgt koppeling met sociaal netwerk Path

De Nike+ FuelBand heeft een update gekregen en heeft een koppeling met sociaal fotonetwerk Path.

fuelband pathNike bracht afgelopen maart de Nike+ Fuelband op de markt, een armband die je bewegingen registreert en omzet naar punten (NikeFuel), zodat je ongemerkt kunt meten of je genoeg lichaamsbeweging krijgt. De eerste grote update voor de bijbehorende FuelBand-app is inmiddels beschikbaar, met als nieuwe functie de koppeling met Path. Dit maakt het mogelijk om je FuelBand-punten te koppelen met je statusupdates op Path.

Aan de hand van je dagelijkse tijdlijn kun je zien wat je aan het doen was, op het moment dat je NikeFuel verdiende. Ook kun je vanaf nu je NikeFuel-achievements delen met vrienden. Wat ik zelf onhandig vind aan de band, is dat je nooit weet wanneer de batterij bijna leeg is. Op het moment dat het batterij-icoon in beeld komt, is het al bijna te laat. Dat is nu opgelost, omdat je via de app steeds kunt zien wat het huidige batterijniveau is.

nike fuelband appEen andere persoonlijke frustratie is dat de app steeds waarschuwt dat er nog een synchronisatie aan de gang is en dat je de app moet openen om deze af te ronden. Dat hoeft niet meer: je kunt de FuelBand-data nu op de achtergrond synchroniseren. Dat werkt nog steeds op dezelfde manier: je houdt het knopje op de FuelBand een seconde of drie ingedrukt en de draadloze synchronisatie gaat van start. De app waarschuwt wanneer hij klaar is. Ook nieuw is dat je tijd van je armband kunt afstemmen op de systeemtijd van je iPhone.

Sinds we de Nike+ FuelBand afgelopen maart op SXSW kochten, krijgen we bijna dagelijks de vraag waar je zo’n armband kunt kopen. Helaas is dat nogal lastig: je kunt alleen in de Nike-winkel in New York terecht en in de online winkel van Nike is de FuelBand vaak uitverkocht. Mocht je er toch eentje tegenkomen: hij kost $149.

Downloaden: Nike+ FuelBand (gratis, armband vereist)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2012, 10:35
Categorie Accessoires
Onderwerp nike

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.