Apple schikt met Proview voor 60 miljoen dollar

Apple is geschikt met Proview voor een bedrag van 60 miljoen dollar. Dit beweert Associated Press op basis van een statement van de rechter. Apple zou het handelsmerk Proview onrechtmatig in China gebruiken.

ProviewApple heeft geschikt met het Chinese bedrijf Proview voor 60 miljoen dollar in een rechtszaak over het handelsmerk iPad. Dit meldt Associated Press op basis van een statement van de rechtbank. Proview beweerde dat Apple onrechtmatig gebruikmaakte van de naam iPad, die het bedrijf in China in handen zei te hebben. Apple had de rechten voor het handelsmerk bemachtigd, maar deed dit volgens Proview niet op een eerlijke manier.

Apple probeerde eerder al te schikken voor een bedrag van 16 miljoen dollar. Proview kon zich daar niet vinden: het bedrijf hoopte op een schikkingsbedrag van 400 miljoen dollar. Dit bedrag zou ook nodig zijn om Proview van een dreigend faillissement te redden.

Proview heeft het handelsmerk iPad al sinds 1998 in handen en verkocht lange tijd een desktopcomputer met dezelfde naam. Toen Apple een licentie op de naam nam, deden ze dit via het dochterbedrijf IP Application Development, die voor 55.000 dollar in verschillende landen de naam wist te bemachtigen.

De bezwaren van Proview in de rechtszaak leidden tot een verkoopverbod in verschillende Chinese gebieden. De rechter dreigde kort ook met een exportverbod, waardoor de iPad niet naar bijvoorbeeld Nederland verstuurd kon worden. Dit ging uiteindelijk niet door: volgens de douane was zo’n verbod niet te handhaven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2012, 7:36
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.