Nike FuelBand 2 mogelijk op 15 oktober aangekondigd

Nike zal mogelijk op 15 oktober de Nike FuelBand 2 aankondigen. De pers is dan uitgenodigd voor het Fuel Forum-evenement.

nike-fuelbandNike heeft de pers uitgenodigd voor het speciale evenement ‘NikeFuel Forum’ op 15 oktober. Daar zal mogelijk een nieuwe Nike FuelBand worden aangekondigd. Geruchten over de tweede activiteitentracker van Nike doken in mei dit jaar al op: de nieuwe fitnessband zou een hartslagmeter bevatten en via Bluetooth 4.0 verbinding maken met je iPhone. Bovendien geven de bewegingssensoren via een API informatie aan andere apps door, zodat je de FuelBand bijvoorbeeld als bewegingscontroller voor games kunt gebruiken.

De uitnodiging geeft vrij weinig aanknopingspunten wat Nike van plan is, maar het evenement is een uitgelezen moment voor de aankondiging van de Fuelband 2, een belangrijk onderdeel van Nike’s Fuel-initiatief waarbij je punten kunt verdienen met lichaamsbeweging. De naam ‘NikeFuel Forum’ wijst er in ieder geval op dat het meten van sportactiviteiten op het programma staat.

De datum van 15 oktober is wel een vrij bijzondere keuze: dit is dezelfde dag waarop Apple volgens geruchten een evenement zal organiseren, waarop de iPad 5 en iPad mini 2 worden aangekondigd. Dit evenement is nog niet door Apple bevestigd.

De Nike FuelBand 2 mag concurreren in een steeds drukker wordende markt. Naast activiteitentrackers van Jawbone en Fitbit zijn er ook steeds meer crowdfundprojecten die een alternatief proberen te bieden. De M7-coprocessor in de iPhone 5s laat je op vergelijkbare wijze lichaamsbeweging meten met apps. Iets waarvoor Nike binnenkort de iOS-app Nike+ Move zal uitbrengen, die mogelijk ook op het event zal worden besproken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2013, 10:30
Categorie Accessoires
Onderwerp nike

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.