Nike+ Fuel Lab gaat sportdata uitwisselen met RunKeeper, Strava en meer

Nike heeft het Nike+ Fuel Lab geopend, waar partners zoals RunKeeper, Strava en MyFitnessPall kunnen werken aan data-uitwisseling.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nikefuellab-04Nike heeft vandaag aangekondigd dat het Nike+ Fuel Lab in San Francisco gaat helpen om sportmetingen op meer apparaten beschikbaar te stellen. Vorig jaar organiseerde de fabrikant het Nike+ Accelerator-programma om start-ups uit te nodigen meer met Nike samen te werken. Nu is er een meer permanent Fuel Lab, waar geïnteresseerde bedrijven terecht komen. Populaire apps zoals RunKeeper, MyFitnessPal en Strava zijn al bezig om hun apps te koppelen.

Het plan is dat je ook in apps van derden straks NikeFuel kunt verdienen, de meeteenheid die Nike hanteert voor de hoeveelheid inspanning die je hebt geleverd. Nike’s accessoires zoals de SportWatch en FuelBand zullen ook samenwerken met de apps van partners. Synchroniseren van data tussen de apps zal (als alles goed gaat) moeiteloos verlopen.

Tot nu toe was Nike’s platform nogal gesloten voor andere partijen. Je was verplicht om gebruik te maken van apps zoals Nike+ Running. Dat is meteen ook de enige app die op het Android-platform beschikbaar is. Alle andere apps van Nike, zoals de Nike+ FuelBand-app, zijn nog steeds exclusief op iOS. Met het Nike+ Fuel Lab probeert Nike z’n positie te versterken in de markt van bewegingstrackers en wearables, die volgens de verwachtingen in 2014 echt zullen doorbreken. Appontwikkelaars kunnen naar het Nike+ Fuel Lab gaan om samen te werken aan oplossingen. Er zijn momenteel 28 miljoen gebruikers van NikeFuel. Als de partners meedoen kan dat snel oplopen naar 100 miljoen.

fuel-lab-fotos

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:29
Onderwerpen nike, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.