Nieuwsapp BNR laat automatisch uitzendingen downloaden

BNR Nieuwsradio heeft haar iPhone-app vernieuwd. De nieuwssectie is opnieuw vormgegeven en je kan columns en uitzendingen offline opslaan.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

BNR iPhone iPad 3.0Radiozender en nieuwskanaal BNR heeft haar app voor de iPhone en iPad vernieuwd. De aanpassingen zijn eigenlijk alleen voor de iPhone bedoeldm waarin de applicatie nu een nieuwe nieuwsweergave laat zien. De kleine fototootjes en koppen voor artikelen zijn de deur gewezen en hebben plaatsgemaakt voor een hoofdverhaal met grote foto, gevolgd door berichten met duidelijke koppen en grotere foto’s. Wie de app gebruikt om actualiteiten te beluisteren, zal ook verbeteringen merken.

BNR Nieuwsradio nieuws index Radioprogramma’s en columns waarvoor je een alert hebben ingesteld, kunnen voortaan automatisch worden gedownload als je op een Wi-Fi-verbinding zit en de app op de achtergrond hebt draaien. Zo staan de opnames voor je klaar als je ze wilt beluisteren. De uitzendingen worden opgeslagen in je offline afspeellijst.

Nieuw is ook dat de app onthoudt waar je gebleven was met luisteren als je pauzeert of de sessie wordt onderbroken door bijvoorbeeld een telefoontje. Navigeren door de voortgang van een opname gaat makkelijker en als je klaar bent met de afspeellijst, schakelt de app over naar live radio luisteren.

Behalve het nieuwsoverzicht, zijn ook de berichten in de nieuwssectie zelf leesbaarder geworden. Ze zien er verzorgd uit, met een duidelijke onderscheiding tussen inleiding en normale tekst, tussenkoppen en luisterfragmenten. Boven en onderaan een artikel ga je met pijltjesknopepen naar het volgende of vorige artikel.

Versie 3.1 is de eerste inhoudelijke update na de grote vernieuwing naar versie 3.0 in oktober vorig jaar.

Downloaden: BNR (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 12:51
Categorie Apps
Onderwerpen bnr, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.