Nieuwe Sony-camera geeft iPhone 20-megapixelcamera

Twee nieuwe Sony-camera's kunnen aan de iPhone bevestigd worden, waardoor je met een 20-megapixelcamera kunt fotograferen.

Sony camera iPhoneSony werkt aan twee speciale camera’s die je op je iPhone of een andere smartphone kunt bevestigen. Je krijgt hierdoor een 20,2-megapixelcamera of een 18-megapixelcamera tot je beschikking, die draadloos verbinding maakt met een bijbehorende app die je gebruikt om de preview te bekijken en op de sluiterknop te drukken. Dit blijkt uit een rapport met gelekte foto’s van SonyAlphaRumors.

De Sony-camera’s lijken op lenzen die je aan je iPhone hangt, maar in beide apparaten zit een camerasensor plus alle bijbehorende middelen om foto’s te maken. Een SD-kaart slaat de gemaakte foto’s op en de camera’s verbinden via Wi-Fi met de iPhone of via NFC met een ondersteunde Android-telefoon. Het enige dat ontbreekt is een display om je preview te bekijken, foto’s te schieten en instellingen te veranderen – zaken waar de iPhone met bijbehorende apps dan voor ingezet gaan worden.

De 20,2-megapixelcamera heeft een Carl Zeiss-lens en het 18-megapixelmodel zal tot tien keer optische zoom bieden. De verwachting is dat beide nieuwe camera’s binnenkort op de markt zullen verschijnen. De gelekte foto’s lijken bedoeld voor de pers, wat doet vermoeden dat Sony al vrij ver in het productieproces is. Hoeveel de camera’s gaan kosten is nog niet bekend, maar de losse Sony-camera met een Carl Zeiss-lens en vergelijkbare sensor kost rond de 750 dollar (~563 euro op moment van schrijven).

Sony Camera iPhone 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2013, 13:10
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.