iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Europese Commissie wil appeconomie stimuleren met prijzenpot

Eurapp, opgericht door de Europese Commissie, organiseert een wedstrijd om nuttige appideeën te verzamelen. Je kunt een paar duizend euro prijzengeld winnen.

eurappEurapp, een project van de Europese Commissie, organiseert een wedstrijd om de appeconomie te stimuleren. Er zijn twee rondes: de eerste sluit op 13 september en heeft een prijzenpot van 4500 euro. Vijf genomineerden mogen op kosten van de EU naar Berlijn reizen om halverwege november hun idee te presenteren. Later deze week start een tweede prijzenronde. Je maakt de meeste kans als je een idee aandraagt waarmee praktische stappen gezet kunnen worden om te zorgen voor een florerende appeconomie.

Het maken van apps moet extra banen en economische groei opleveren, net zoals in de VS het geval is. Er is echter wel een verschil: terwijl Amerikaanse appmakers veel kans hebben om financiering en groeigeld binnen te halen, is dat in Europa maar beperkt voorhanden. En terwijl we vanuit iPhoneclub heel regelmatig benaderd worden door mensen die een geweldig appidee hebben, zijn er relatief weinig mensen die zodanig in hun idee geloven dat ze hun baan durven opzeggen om als ondernemer aan de slag te gaan. Bij de ondernemende Amerikanen gaat dat een stuk makkelijker. Eurapp is ook van mening dat de Europese appeconomie nog niet zo volwassen is als de Amerikaanse, al krijgen wij de indruk dat het in Nederland nog wel meevalt.

Het gaat dus niet om ideeën voor nieuwe apps (die zijn er al genoeg), maar om briljante ideeën om de appeconomie zelf te stimuleren. Een groep experts van appbedrijven zullen de ideeën beoordelen en de prijzenpot verdelen. Het idee is dat nieuwe app-startups nieuwe manieren vinden om funding binnen te halen en op te schalen. Wat de exacte prijs betreft is er wat verwarring in de communicatie: op de pagina van Eurapp staat €4500, verderop staat €4250 en op de pagina met meer uitleg staat eerst $5000 (in dollars), waarbij tenminste één prijs van minimaal $3000 zal worden uitgereikt, terwijl er andere prijzen zijn die minimaal $1000 bedragen.

Meer informatie: Eurapp

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2013, 15:57
Categorie Round-up
Onderwerpen europa, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.