Nest thermostaat

Nieuwe Nest-thermostaat werkt met meer verwarmingssystemen

De makers van de Nest-thermostaat hebben een nieuwe versie aangekondigd, die met meer verwarmingssystemen werkt.

NestDe makers van de Nest hebben een nieuwe variant van de thermostaat aangekondigd. Deze tweede generatie Nest is zowel op software- als hardwarevlak verbeterd en zou nu ook in meer huizen moeten werken. Op de site van Nest staat een tool waarmee je kunt zien of de Nest bij jou in huis aangesloten kan worden.

De Nest is een slimme thermostaat, die op basis van hoe jij de temperatuur in huis instelt leert wat je voorkeuren precies zijn. Achter Nest zit Tony Fodell, een voormalig Apple-topman die van 2006 tot en met 2008 Senior Vice President was van de iPod-divisie. De Nest heeft ook een iPhone-app waarmee je de thermostaat kunt besturen.

Qua ontwerp lijkt de tweede generatie Nest niet heel erg veranderd. Wel is de nieuwe Nest twintig procent dunner dan zijn voorganger. De nieuwe themostaat is compatibel 95 procent van alle lage voltage-opwarmings- en afkoelingssystemen. Een nieuw universeel aansluitpunt in de Nest moet het makkelijker maken om te werken met bijna alle verwarmingssystemen in de VS en Canada. Het is nog niet duidelijk of dit ook geldt voor verwarmingen in Nederland en België. Hier kun je achterkomen door je huidige thermostaat open te schroeven en op Nest’s site aan te geven wat je precies in huis hebt. In juni 2012 reviewden we de eerste generatie Nest. Daarbij bleek dat het nogal een gok was om de Nest in Nederland werkend te krijgen, omdat je niet makkelijk kon zien of hij compatibel met je cv-ketel was.

Hier kun je zien of de nieuwe Nest compatibel is met jouw thuissituatie.

Nest binnenkant

De software in de Nest is ook vernieuwd, waardoor de thermostaat beter met energie omgaat en bijvoorbeeld je huis heeft opgewarmd op het moment dat je een bepaalde temperatuur wilde behalen. Een nieuwe System Match-functie zorgt ervoor dat Nest beter samenwerkt met jouw verwarmingssysteem. De software-update is ook beschikbaar voor eerdere Wi-Fi-ondersteunende Nest-thermostaten.

De nieuwe Nest kan nu alvast worden voorbesteld, maar hiervoor moet je hem wel in de Verenigde Staten of Canada laten afleveren. Wil je de Nest vanuit Nederland of België bestellen, dan moet je wachten totdat de nieuwe thermostaat op 15 oktober wordt verkocht. Dan verschijnt hij waarschijnlijk op verscheidene importsites.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QCJ1PnVlzIE

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2012, 16:11
Categorie Accessoires
Onderwerpen nest, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.