Nieuwe iPod touch bevat Bluetooth-chipset

De tweede generatie iPod touch blijkt een Bluetooth-chip te bevatten. Apple heeft daarover niets aangekondigd en beweert dat Nike+ geen gebruik maakt van Bluetooth.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

bluetooth chip in ipod touchiFixit heeft een ontdekking gedaan bij het openschroeven van de nieuwe iPod touch: een Bluetooth-chipset van Broadcom, waar Apple met geen woord over heeft gesproken. Ook op de pagina met specificaties wordt de chip niet genoemd. Nu zou je denken dat ‘ie misschien bedoeld is om verbinding met de Nike+ zender op je schoenen te maken, maar volgens Apple gebruikt die een andere technologie dan Bluetooth, hoewel de frequentie hetzelfde is: 2,4 GHz.

Mac Rumors is er nog niet uit, of een Bluetooth-chip het Nike+ protocol kan emuleren of dat er nog een aparte, niet ontdekte Nike+ ontvanger in de iPod touch aanwezig is. Volgens iFixit gaat het om een chipset die Bluetooth 2.1 + EDR ondersteunt en dat is een nogal riante specificatie voor een systeem dat alleen hardloopgegevens uitwisselt. iFixit ontdekte verder dat de hoofdtelefoonaansluiting van de iPod touch vijf draadjes heeft, terwijl die van de oude iPod touch er maar vier had. Dat is een aanwijzing dat er inderdaad ondersteuning voor externe microfoons bijgekomen is.

iFixit schroefde ook de iPod nano open, maar vond daarin geen verrassende nieuwe zaken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:45
Categorie iDevices
Onderwerpen bluetooth, ifixit, ipod, nike

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.