iPhone eerste generatie

Nieuwe iPhone kleiner, lichter, gesubsidieerd voor $199?

Apple's nieuwe iPhone wordt kleiner en lichter, volgens informatie van Taiwan Economic News. Hou rekening met een kleiner 2,8 inch scherm en een plastic behuizing. Fortune rekent op een lancering op 27 juni met een gesubsidieerde prijs van $199 bij AT&T.

iPhone nieuwe generatieFoxconn heeft instructies gekregen om de productie van nieuwe iPhones te starten en Taiwan Economic News heeft daarop nu een aanvulling. In een artikel beweren ze specificaties te hebben van de “derde generatie” telefoon van Apple: deze is met een gewicht tussen 110 en 120 gram aanmerkelijk lichter dan het huidige model (158 gram). De aluminium behuizing is vervangen door plastic en het scherm is kleiner geworden: van 3,5 naar 2,8 inch.

Maar dan staat er iets, dat niet lijkt te kloppen: volgens Taiwan Economic News is de wijziging van materiaal de reden waarom Hon Hai de order voor de neus van Foxconn Technology Co en Catcher Technology Co heeft weggegrist. Foxconn en Catcher produceerden de aluminium behuizing van de eerste generatie iPhone. Maar volgens Wikipedia is Foxconn de handelsnaam van Hon Hai en dus geen directe concurrent.

Wat de prijs van de nieuwe iPhone betreft was er gisteren ook goed nieuws. Volgens een artikel van Fortune is AT&T van plan om de 3G iPhone met subsidie aan te bieden voor $199 aan klanten die een tweejarig contract afsluiten. Er is wel een lastig obstakel… de gesubsidieerde iPhones zijn alleen verkrijgbaar via AT&T en niet via de Apple Store, waarschijnlijk om te voorkomen dat mensen ze goedkoop aanschaffen om op andere netwerken te kunnen gebruiken. Fortune baseert zich op informatie van een persoon die “vertrouwd is met de strategie” van AT&T.

Ook schrijft Fortune dat Apple de verkoop van de huidige iPhone ongeveer twee weken voor de beoogde lancering zal stopzetten, dat het nieuwe model 2,5 mm platter is geworden en dat er GPS in zit. Wat de lancering betreft gokt Fortune op 27 juni.

Meer info: Taiwan Economic News en Fortune

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2008, 12:31
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 3G, geruchten, leo's fortune, taiwan, voorspelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.