RIM zoekt versterking voor Mac-ontwikkelteam

BlackBerry-ontwikkelaar RIM zou volgens sommige bronnen bezig zijn met een "vertrouwelijke jacht op iPhone-ontwikkelaars". Maar in werkelijkheid zoekt RIM gewoon een senior-ontwikkelaar met Mac-ervaring.

BlackBerry RIM“RIM aast op iPhone-ontwikkelaars” en “BlackBerry-maker gaat iPhone-software ontwikkelen” zijn een paar koppen die gisteren op websites verschenen. Volgens een interne memo is de BlackBerry-maker van plan om iets met Mac-applicaties te doen. RIM heeft onder eigen personeel een vacature verspreid voor versterking van een nieuw team, dat bepalend zal zijn voor de verdere ontwikkeling en het ontwerp van BlackBerry-software.

In de vacature staat dat er nog niet teveel informatie kan worden gegeven, maar dat lezers wel in staat zijn om te achterhalen waarover het gaat. In de functie-eisen staat dat uitgebreide ervaring met Mac-ontwikkeling, het programmeren in Cocoa en Objective C en ervaring met ontwerp van gebruikersinterfaces is gewenst. Web-ervaring met Javascript, XML en dergelijke is ook belangrijk. Verder moet je ervaring hebben met de Sync Services van Apple en het ontwikkelen van interfaces voor Bluetooth- en USB-apparatuur.

AppleInsider concludeert dat RIM een vertrouwelijke jacht op iPhone-ontwikkelaars heeft geopend, maar de auteur van het stuk heeft zijn fantasie toch iets teveel de vrije loop gegeven. Ten eerste lijkt het niet om een groep iPhone-ontwikkelaars, maar om een vacature voor één “senior position” te gaan. Ten tweede wordt gesproken over Mac- en synchronisatie-ervaring, wat eerder de indruk wekt dat RIM bezig is met een Mac-synchronisatiesoftware voor de BlackBerry.

In februari waren er al geruchten dat RIM een BlackBerry Desktop Manager voor de Mac zou gaan ontwikkelen. Toch wekt de opmerking dat het nieuwe team “richtinggevend” zal zijn voor de verdere ontwikkeling van de BlackBerry-software de indruk dat er meer aan de hand is dan alleen een desktoptooltje. Software-ontwikkeling voor de Mac is iets nieuws voor RIM: tot nu toe was je als BlackBerry-bezittende Mac-gebruiker aangewezen op de software The Missing Sync (Mark/Space) of PocketMac.

RIM doet doorgaans heel wat minder geheimzinnig over nieuwe ontwikkelingen. Zo is al lang bekend dat ze bezig zijn met een BlackBerry met touchscreen, die een directe concurrent voor de Apple iPhone zou kunnen worden. Een grappig detail is dat Apple op haar eigen website een aanbeveling voor de BlackBerry heeft staan: “The BlackBerry is one of the best handhelds and the Mac is the best computing platform. Why not have the best of both worlds?” (in een reclametekst voor PocketMac).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2008, 12:58
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.