‘Nieuwe iPad en iPad mini krijgen 8 megapixel-camera’

De iPad 5 en iPad mini 2 worden voorzien van een 8 megapixel-camera. Dat zegt een betrouwbare bron.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iPad 2 camera iPadDe volgende iPad en iPad mini krijgt een 8 megapixel-camera en een betere diafragma-opening voor betere foto’s en video’s. Dat claimt Ming-Chi Kuo van KGI, een analist die het vaker bij het rechte eind had. Hij noemt de upgrade een logische stap omhoog na de 5 megapixel-camera in de huidige iPad. De camera zou technisch dicht tegen de nieuwe camera in de iPhone 5s kunnen liggen, die ook beschikt over 8 megapixels en een groter diafragma.


De iPhone 5s bestrijkt met zijn camera een 15 procent groter gebied, ondersteunt autostabilisatie en grotere 1.5 micron pixels.

Ming-Chi Kuo is niet voorzichtig met zijn verkoopvoorspellingen voor de aankomende iPads. Volgens hem zal de iPad 5 dit jaar nog 1,2 miljoen keer over de toonbank gaan, tegen maar liefst 10,5 miljoen exemplaren van de iPad mini 2. Met name de verbeterde camera zou er vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar ook voor zorgen dat de iPad-verkopen blijven stijgen.

De voorspelling ligt deels in lijn met het bericht van Reuters vandaag, dat stelde dat productieproblemen bij het Retina-beeldscherm ervoor kunnen zorgen dat de komende iPad mini 2 maar beperkt voorradig zal zijn dit jaar. De productie op volle toeren zou pas in 2014 echt op gang komen.

Er lekken steeds meer weetjes en beelden van de aankomende iPads uit. Zo berichtten we vandaag nog over een nieuwe ‘spacegrijze’ behuizing voor de iPad 5, een kleur die ook al voorkomt op de iPhone 5s. Toch is het verstandig altijd een slag om de arm te houden als het om deze berichtgeving gaat.

Via MacRumors

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.