pd_inklet_trackpad_pogo

Nieuwe Inklet plug-in laat je tekenen op Force Touch-trackpad

De Mac-applicatie Inklet verandert je trackpad in een tekentafel. Dankzij een nieuwe plug-in kun je nu ook tekenen op het Force Touch-trackpad.

pd_inklet_trackpad_pogoWe weten inmiddels dat Apple’s nieuwe 12-inch MacBook is voorzien van een vernieuwd trackpad. Door gebruik te maken van Force Touch herkent het trackpad de hoeveelheid druk die wordt uitgeoefend. De Mac-applicatie Inklet speelt hier op in en heeft een plug-in uitgebracht om te kunnen tekenen op het Force Touch-trackpad met zowel je vingers als een stylus.

Inklet bestaat al sinds 2010 en verandert het trackpad van je Mac in een tekentafel. Na het installeren van de app op je Mac verschijnt er bovenin beeld een icoon waarmee je de tekenmodus kunt inschakelen. Dit is niet nieuw, maar dankzij een update ondersteunt Inklet nu ook het tekenen op een Force Touch-trackpad. Hiervoor kun je je vingers of een stylus gebruiken. Door zacht over het trackpad te slepen beweeg je de cursor zonder lijnen te trekken. Zet je druk dan verschijnen deze wel op beeld en bij meer druk kun je dikkere lijnen produceren.

Inklet foto

De plug-in zorgt ervoor dat je geen externe teken-tablets meer nodig hebt. Inklet werkt met alle grote tekenprogramma’s op de Mac, zoals Photoshop, Illustrator en Pixelmator. De applicatie kost 24,95 dollar, maar via de website van Inklet kun je ook eerst een demo downloaden om de plug-in uit te proberen. Daarnaast is er ook een bundel verkrijgbaar waarbij je naast de app ook een stylus geleverd krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2015, 20:55
Categorie Accessoires
Onderwerpen macbook, tekenen, trackpad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.