Nieuwe gratis videorecorder: Cycorder voor de iPhone

Cycorder is een nieuwe videorecorder voor de iPhone, te installeren via Cydia. De beeldkwaliteit lijkt iets beter dan de betaalde iPhone Video Recorder van Dreamcatcher.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

CycorderGisteren schreven we over de iPhone Video Recorder van DreamCatcher. Vandaag is er een nieuwe applicatie bij waarmee je de camera van de iPhone kunt gebruiken om video’s op te nemen: Cycorder. Cycorder wordt gemaakt door Jay Freeman, de man achter Cydia. Er zijn wel wat verschillen tussen iPhone Video Recorder ($20) en Cycorder (gratis): zo zorgt Cycorder tijdens het maken van de video-opname meteen voor compressie, zodat je na de opname niet hoeft te wachten om de video te bekijken. Bij DreamCatcher wordt de compressie pas achteraf gedaan.

Beide video-apps nemen op in een kwaliteit van 15 frames per seconde (je kunt in Cycorder kiezen tussen 6 en 15 fps). Belangrijk verschil: Cycorder neemt geen audio op, dus je zult er achteraf een leuk achtergrondmuziekje achter moeten monteren.

iSpazio heeft een filmpje gemaakt waarin je Cycorder in actie ziet. Misschien was het toch een beter idee om een filmpje te maken van een iets realistischer situatie binnen- of buitenshuis? Er zullen immers weinig mensen zijn die Cycorder gaan gebruiken om hun eigen website te filmen.

Cycorder is te installeren via de categorie Multimedia in Cydia. Je moet dan wel de source van Saurik toevoegen: http://apt.saurik.com/.

Via: iSpazio

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:34
Categorie Apps
Onderwerpen dreamcatcher, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.