Airtel: ‘beste hackers kunnen onze iPhone 3G niet kraken’

Airtel India beweert dat 's werelds dodelijkste hackers de iPhone 3G niet kunnen hacken. Ze doelen daarmee op de applicaties Airtel Live en Airtel Apps, die in samenwerking met Apple zijn ontwikkeld.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone IndiaDe Indiase operator Airtel heeft beweert dat “zelfs de meest dodelijke hackers op de planeet niet in staat zijn om de codes te kraken van de Airtel-applicaties op de iPhone”. Met deze wat cryptische formulering willen ze zeggen dat je weliswaar met vreemde simkaarten kunt bellen, maar geen toegang krijgt tot de exclusieve iconen Airtel Live en Airtel Apps.

Airtel werkte samen met Apple aan een aantal eigen applicaties voor de iPhone. Dat is op zich al nieuws, want geen enkele iPhone-aanbieder heeft de iPhone tot nu toe met operator-specifieke aanpassingen (bijvoorbeeld themakleuren) aangeboden.

Airtel Live is een applicatie waarmee je toegang krijgt tot de content- en entertainmentfuncties van Airtel Live, een dienst die vergelijkbaar lijkt met Vodafone Live. Het is dan zonder Airtel Live niet mogelijk om audio, tekst, video, foto’s en gamesfuncties op de iPhone te gebruiken. Toegang tot de Google-zoekmachine is ook niet mogelijk.

Verder lopen hackers vast wanneer ze de “extreem beveiligde applicaties” zoals m-Check (mobiel betalen) willen gebruiken. Met m-Check is het mogelijk om je Airtel-account te beheren en geld over te maken naar andere Airtel-gebruikers. Airtel’s IT-groep heeft volgens CIO Jai Menon een jaar samen met Apple gewerkt aan operator-specifieke applicaties op de iPhone. Airtel is waarschijnlijk de enige mobiele operator – naast Optus in Australië, die iets dergelijks heeft gedaan.

Airtel’s Live en Apps-platform is een $100 miljoen kostende operator, dus die extra aanpassingen voor de iPhone konden er ook nog wel bij. De uitdaging ligt nu bij de hackers, die moeten aantonen dat de superbeveiligde applicaties van Airtel toch te kraken zijn. Gelukkig heeft India een hoop IT’ers.

Via: India Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2008, 0:51
Categorie Providers
Onderwerpen applicaties, hackers, india

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.