iculture-populaire-apps
Populaire Apps

App Store-applicaties backuppen met AppBackup (Cydia)

Met AppBackup kun je een backup maken van je App Store-applicaties. Dat komt van pas wanneer de backup die Apple zelf in iTunes heeft gemaakt, dienst weigert.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Het kan erg vervelend zijn wanneer je je iPhone net hebt hersteld en iTunes de backup niet terug wil zetten. Je contactpersonen heb je waarschijnlijk op je computer staan, dus die zijn zo terug te zetten. Ook je e-mailaccounts zijn eenvoudig te synchroniseren, maar alle data van App Store-applicaties raak je wel kwijt. Wanneer je ze weer met je iPhone synchroniseert, zijn ze allemaal leeg, alsof je ze net gekocht hebt. Bij spellen hoeft dit niet eens zo heel erg te zijn, maar wanneer je ook nog eens alle wachtwoorden uit bijvoorbeeld 1Password en teksten uit MagicPad kwijt bent geraakt…
Gelukkig is er nu AppBackup, zodat je zelf je App Store-applicaties kan backuppen, mocht het een keer misgaan.

AppBackup, te vinden in Cydia (je hebt dus een iPhone met jailbreak nodig) geeft je de mogelijkheid om al je App Store-applicaties te backuppen en later ook weer allemaal terug te zetten. Een backup maken kan één voor één, maar wanneer je wilt ook alles in één keer.
AppBackup zal de backups op je iPhone opslaan, die jij er – voordat je een herstel uitvoert – via SSH af kan halen. Wanneer iTunes vervolgens zijn eigen backup niet terug kan zetten, kun jij je App Store-applicaties in ieder geval nog via SSH er weer op krijgen.
In dat geval synchroniseer je de applicaties eerst gewoon via iTunes met je iPhone. Daarna kun je met AppBackup de backups terugplaatsen.

Backups zijn in de volgende map te vinden: /var/mobile/Library/AppBackup/tarballs/

AppBackup is via de BigBoss-source te downloaden, onder het kopje Utilities. AppBackup is alleen voor firmware 2.0 en hoger geschikt.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 20:00
Categorie Jailbreak
Onderwerpen applicaties, back-up, backup, populaire apps, restore

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.