Chinese handschriftherkenning gekocht door Apple?

Hanwang Technology beweert dat Apple haar oplossing voor handschriftherkenning op de iPhone heeft verkocht. Het bedrijf verzoekt om screenshots die al op internet zijn verschenen te verwijderen, maar de software zelf is nog steeds te installeren.

HWPenEen Chinese ontwikkelaar beweert dat Apple handschriftsoftware van ze heeft gekocht. Een paar weken geleden doken er al screenshots op van een build van iPhone OS 2.0 waarmee Chinese karakters konden worden herkend. Het bedrijf beweert nu dat Apple de technologie niet zelf heeft ontwikkeld, maar van derden heeft gekocht. Maar gaat het dan om Diotek of om Hanwang Technology, die eerder met HWPen furore maakte?

Het schijnt laatstgenoemde te zijn, maar die wil er niet over praten vanwege een geheimhoudingsverklaring (NDA) met Apple. De ontwikkelaar heeft websites en forums (ons nog niet overigens) verzocht om screenshots van de vroegere, gratis verkrijgbare applicatie te verwijderen. HWPen kan Chinese karakters herkennen, maar werkt even goed met het Latijnse schrift. Toch schijnt Apple de Engelse karakterherkenning er nu weer uit te hebben gehaald. En ook kun je de gratis versie van HWPen nog steeds op je gejailbreakte iPhone installeren via de iPhonecake-source (iphonecake.com/src/all).

Via: MacNN

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2008, 8:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen china, firmware, handschrift, herkenning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.