Nieuwe geruchten over Premium App Store

Er zijn opnieuw geruchten dat Apple bezig is met een Premium App Store. Volgende week laat Apple de nieuwe iPhone-firmware te zien en krijgen ontwikkelaars een blik op de nieuwe SDK. Wired denkt dat Apple dan ook een Premium App Store gaat lanceren.

iphone appsEr zijn opnieuw geruchten dat Apple bezig is met een Premium App Store. Volgende week laat Apple de nieuwe iPhone-firmware te zien en krijgen ontwikkelaars een blik op de nieuwe SDK. Wired denkt dat Apple dan ook een Premium App Store gaat lanceren. Al eerder was er sprake van een Premium-winkel voor games, maar deze keer zou het ook om zakelijke software zoals die van SAP kunnen gaan. Ontwikkelaars krijgen in zo’n aparte App Store meer aandacht, dan wanneer ze verzuipen tussen de $1-applicaties. Wired nam contact op met gamesontwikkelaars als Activision en EA, maar die wilden er net als Apple niets erover zeggen.

Zo’n aparte Premium App Store zou ook iets kunnen doen aan de constante prijserosie die sinds de lancering van de App Store om zich heen grijpt. Volgens cijfers van Silicon Valley Insider is de gemiddelde prijs van applicaties in de top 100 van betaalde apps in twee maanden tijd met 19 procent gedaald. De applicaties in de Premium App Store zouden rond $20 kunnen kosten.

Via: Wired

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2009, 10:59
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen applicaties, premium

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.