Pulse News begint met betaalde Premium-content

De nieuws-app Pulse News is nu ook voorzien van optionele betaalde content van de Wall Street Journal. Daarvan kun je voor 79 cent per maand een reeks exclusieve inzichten en analyses over het nieuws lezen.

Pulse News RSS-lezer iPhone iPod touchEen dag nadat bekend werd dat de New York Times een betaalde abonnementsvorm krijgt in de populaire nieuwsaggregator Flipboard, komt ook directe concurrent Pulse News met zogeheten Premium-content. Voorlopig beperkt zich dat tot de ‘WSJ Water Cooler’, volgens de applicatie de beste inzichten en achtergrondartikelen van Wall Street Journal. Een abonnement op de exclusieve artikelen kost 79 cent per maand, waar je volledige toegang toe hebt zonder Pulse News te hoeven verlaten.

Pulse News iPhone iPod touch WSJ Water CoolerHet WSJ Water Cooler-abonnement wordt twee keer per dag voorzien van nieuwe ‘premium’ content, maar over de hoeveelheid artikelen die de lezer krijgt, wordt niks gemeld. De Water Cooler richt zich op inzichten en analyse over de zakelijke markt, de economie, lifestyle en cultuur. Als je op Water Cooler drukt in de Catalog-functie van Pulse, krijg je drie kleine previews te zien van artikelen die je er kan lezen.

Pulse News en Wall Street Journal kiezen voor een andere aanpak dan Flipboard en New York Times. Die stelt haar inhoud gratis beschikbaar aan abonnees op de krant en biedt een kleine greep uit het nieuws voor niet-abonnees, bovendien voorzien van veel reclame. In het geval van WSJ wordt voor iedereen die er 79 cent voor over heeft, dezelfde nieuwsselectie van artikelen gemaakt ‘die je bespreekt bij de watercooler’.

Nieuws- en lees-apps zijn al langer op zoek naar verdienmodellen, al dan niet in samenwerking met de media die de artikelen produceren. Eerder deze maand werd bekend dat Readability stopt met het uitbetalen aan contentleveranciers, omdat mediabedrijven niet in zee gingen met de aanpak.

Downloaden: Pulse News for iPhone (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2012, 10:50
Categorie Nieuws
Onderwerpen abonnementen, premium, wall street journal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.