Nieuwe camera-applicatie voor de iPhone: Snapture

Snapture is een nieuwe camera-applicatie voor de iPhone. Net als Camera PRO van Makayama zorgt het voor meer functionaliteit voor de camera in de iPhone. Welke de beste is, mag je zelf bepalen.

Snapture, foto applicatie voor iPhoneSnapture is een nieuwe camera-applicatie waarmee je de functies van de iPhone-camera verder uitbreidt. Volgens de makers biedt het alles wat Makayama’s Camera PRO (de eerste camera-applicatie voor de iPhone) ook heeft, maar dan gratis. Een handige functie is dat je tijdens het maken van een foto niet meer naar de cameraknop hoeft te zoeken: je kunt overal op het scherm tikken om de foto te maken. Dat is vooral handig bij zelfportretten. Je kunt ook foto’s maken door op één van beide volumeknoppen te drukken.

Net als in Camera PRO heb je een zwartwit-functie, drievoudige zoomfunctie, burst mode, timer en verschillende fotoformaten tot je beschikking. De interface van beide programma’s verschillen op zich ook niet zoveel van elkaar. Beide zijn gemakkelijk in gebruik en hebben een vergelijkbare leveler, die bij Camera PRO wel iets geavanceerder is. Ook zijn er de betaalde applicatie toekomstige functies gepland die nog niet in Snapture zitten, zoals handmatige belichting en instelbare sluitersnelheid.

Snapture, alternatief voor Camera ProMet de Burst Mode van Snapture kun je drie foto’s achterelkaar maken. Dit is vooral handig in situaties waar het object snel beweegt of waarbij je moeite hebt je hand stil te houden. Tussen een paar foto’s in Burst Mode zit altijd wel eentje, die gelukt is. Bij de fotoformaten kun je kiezen uit Large (1600×1200), Medium (1280×960) of Small (960×720). Er is een zelfontspanner, die met een vertraging van 5 seconden een foto neemt en je kunt ook de Silent Mode inschakelen zodat er geen hoorbaar sluitergeluid klinkt wanneer je een foto maakt. Een andere mogelijkheid is het in- en uitschakelen van Auto Rotation. In de standaard camera-applicatie op de iPhone kun je geen foto’s op z’n kop maken. De foto’s worden automatisch geroteerd wanneer je probeert om een creatief plaatje te schieten. Met Snapture kun je dit uitschakelen zodat je ook tijdens een handstand gewoon een foto kunt maken.

Snapture is gemaakt door een groep ontwikkelaars: Bowei Gai, Jeffrey Kuo, Ajay Panagariya, Prameet Shah en Samir Shah. De applicatie is gratis te gebruiken, maar de ontwikkelaars ontvangen wel graag een donatie.

Snapture is te vinden in de sectie MultimediaUtilities van Installer.
Meer info: Snapture.org

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2008, 14:16
Categorie Apps
Onderwerpen applicaties, camera, fotografie, snapture

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.