Disney California Adventure Mini Guide voor de iPhone

De Disney California Adventure Mini Guide voor de iPhone is een plattegrond van het Disney-park, waarbij je kunt inzoomen en informatie over de attracties kan opzoeken.

Disney Adventure Guide iPhoneEen pretpark lijkt niet de meest handige plek om je iPhone mee naartoe te nemen: voor je het weet vliegt ‘ie tijdens een looping uit je broekzak. Gelukkig valt dat bij Disney wel mee: als je in Californië bent en echte thrills zoekt moet je eigenlijk in Six Flags Magic Mountain zijn. De attracties in het park van Disney zijn familievriendelijker en daarmee ook wat iPhone-vriendelijker: tijdens een rustig ritje door de sprookjeswereld is er weinig kans dat er iets met je iPhone gebeurt. De Disney California Adventure Mini Guide is een “interactieve kaart en zakgids” die beschikbaar wordt gesteld als webapplicatie.

Daardoor is deze Mini Guide alleen interessant als je veel geld overhebt voor roaming of over een lokale simkaart met databundel beschikt. De gids bestaat uit een kaart, die je deze keer niet hoeft uit te vouwen, maar waarbij je kunt inzoomen op een bepaald gedeelte van de kaart. Je kunt op een nummer tikken om te zien wat de attractie inhoudt. Er verschijnt dan een popup met de naam van de attractie. Tik je daarop, dan krijg je een omschrijving van de attractie te zien en een aanduiding of je de Fastpass kunt gebruiken.
Ook kun je (via het lijsticoontje linksboven) bladeren door de attracties aan de hand van categorie of locatie.

Disney iPhone GuideHeb je vaker van een dergelijke kaart gehoord, dan kan dat kloppen, want in het hoofdmenu van de applicatie kun je ook andere pretparkkaarten openen: Magic Kingdom, Epcot, Animal Kingdom Park, Disney’s Hollywood Studios en Disneyland Park California staan tot je beschikking. Hopelijk kan het idee ontwikkelaars inspireren om ook eens zo’n kaart te maken van de Efteling, Walibi World of Bobbejaanland.

Zelf proberen: Disney California Adventure Mini Guide

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2008, 17:30
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.