Makayama brengt Camera PRO 1.0 voor iPhone uit

Camera PRO is een nieuwe applicatie van Makayama, waarmee de camera van je iPhone allerlei nieuwe functies krijgt. Digitale zoom, zwart-wit-fotografie, een zelftimer en stille sluiter zijn een paar functies en er komen binnenkort nog meer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Aan Makayama hebben we al eens eerder aandacht besteed: dit Nederlandse bedrijf maakt software waarmee je video’s voor elk denkbaar afspeelapparaat kunt converteren. Voor 2008 is Makayama van plan om veel nieuwe dingen voor de iPhone te ontwikkelen en het eerste resultaat daarvan is al voor de jaarwisseling een feit: Camera PRO. Deze software zorgt dat de camera van de iPhone extra functionaliteit krijgt.


Je krijgt dankzij Camera PRO beschikking over traploze digitale zoom, een zelfontspanner, burst mode (meerdere foto’s snel achter elkaar fotograferen) en zwart-wit-foto’s. Maar daar stopt de ontwikkeling niet, want binnen een week wordt het ook mogelijk om foto’s te uploaden naar Flickr. Als in februari de SDK beschikbaar is, komen er nog meer functies beschikbaar, zoals handmatig diafragma instellen. De gratis versie bevat de functies digitale zoom, zwart-wit, fotoformaat kiezen (1:1, 1:2, 1:4 en 1:8) en automatische oriëntatie. Kies je voor de Premium-versie, dan krijg je een zelftimer, burst mode, burst speed en geluidloze sluiter. Dat laatste kan ook door het geluid van de iPhone uit te schakelen, maar dan hoor je de telefoon niet meer overgaan. Om de digitale zoom mogelijk te maken gebruikt Makayama naar eigen zeggen een betere jpeg-compressie dan Apple, al duurt het daardoor wel iets langer om de foto op te slaan.

Je kunt de Premium-functies vijf keer gratis uitproberen voordat je tot aanschaf overgaat. De software kost tot februari 2008 $19,95 euro. Over een paar dagen is Camera PRO beschikbaar via de Ste-repository. Tot het zover is kun je installeren door http://tinyurl.com/2t8cax aan je sources toe te voegen. Meer informatie over Camera PRO is te lezen op de productpagina. Meteen uitproberen! Dat hebben wij ook gedaan en het resultaat is hieronder te zien. Eerst wat screenshots van Camera Pro zelf en daaronder een kleine galerie met enkele voorbeeldfoto’s.

De applicatie Camera PRO voor iPhone

Makayama Camera PRO for iPhone - splash screen   Makayama Camera PRO for iPhone - settings   Makayama Camera PRO for iPhone - interface   Makayama Camera PRO for iPhone - digital zoom (halfway)

Foto’s gemaakt met Camera PRO voor iPhone

Makayama Camera PRO for iPhone - normal picture made with Camera Pro   Makayama Camera PRO for iPhone - grayscale picture made with Camera Pro   Makayama Camera PRO for iPhone - zoom picture made with Camera Pro

NOOT: De foto’s zijn ‘s avonds gemaakt onder lastige lichtomstandigheden.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 november 2009 om 1:50
Categorieën
Apps, Jailbreak

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.