Nieuwe Apple-patenten wijzen op iPhone-integratie in auto’s

Twee nieuwe Apple-patenten beschrijven hoe de iPhone wellicht op meer manieren kan samenwerken met je auto.

iPhone carHet Amerikaanse patentbureau heeft Apple twee in 2011 aangevraagde patenten toegewezen, die beide beschrijven hoe de iPhone in combinatie met een auto gebruikt kan worden. In één patent wordt beschreven hoe je een geparkeerde auto met behulp van je iPhone kan terugvinden, terwijl het tweede patent uitlegt hoe je met behulp van de iPhone informatie van je auto kunt aflezen of zelfs de auto kunt besturen.

Beide functies zijn al langer mogelijk met een iPhone. Apps zoals Parkbud laten je al lange tijd aangeven waar je auto geparkeerd staat, zodat hij op een later punt makkelijker terug te vinden is. Eerder vandaag schreven we ook over Lynk, een iPhone-accessoire dat het mogelijk maakt om informatie over je auto uit te lezen. Beide patenten gaan echter wat meer de diepte in.

Apple’s parkeersysteem kan bijvoorbeeld communiceren met een draadloos netwerk van een parkeergarage. Deze zou je iPhone bijvoorbeeld vooraf kunnen vertellen of er nog plek voor jouw auto is. Kom je later terug bij dezelfde parkeergarage, dan zou het parkeersysteem van de garage slim genoeg zijn om aan jouw iPhone te vertellen waar je exact geparkeerd stond. Wordt er een deur van je auto geopend, dan wordt er direct een alarmbericht naar je iPhone gestuurd.

iPhone auto patent

Het tweede patent beschrijft hoe de iPhone in feite het apparaatje aan je sleutels kan vervangen. Zo zou de auto bijvoorbeeld enkel kunnen starten als je iPhone zich in de auto bevindt. Een bijbehorende app van Apple zou je meer opties kunnen geven over wanneer de auto gestart kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat niemand met je auto mag rijden tussen 12 uur ‘s nachts en 6 uur ‘s ochtends om diefstal te voorkomen. Door een pincode op de iPhone in te voeren, zou je extra controle kunnen krijgen. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om deuren en ramen vanaf je iPhone te openen.

Apple heeft de patenten tot nu toe nog niet gebruikt in nieuwe producten. Of dat in de toekomst wel zal gebeuren, blijft nog even de vraag: hoewel de patenten aantonen dat Apple heeft gekeken naar de mogelijkheden van auto-bediening met de iPhone, kunnen de ideeën zomaar in de ijskast verdwijnen.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2013, 18:40
Categorie Apple
Onderwerpen patenten, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.