Tickets voor WWDC 2013 in twee minuten compleet uitverkocht

Alle tickets voor ontwikkelaarsconferentie WWDC 2013 zijn nu alweer uitverkocht. WWDC 2013 vindt van 10 tot en met 14 juni 2013 plaats.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WWDC 2013 logoOm 19:00 Nederlandse tijd begon de kaartverkoop voor Apple-conferentie WWDC, maar inmiddels zijn binnen twee minuten alle tickets alweer uitverkocht. Op WWDC komen ontwikkelaars samen voor presentaties en workshops over het maken van apps, maar er is nog een reden waarom een hoop mensen er graag naartoe gaan: in de presentatie aan het begin van WWDC worden vaak nieuwe producten onthuld. Apple maakte eerder al bekend dat nieuwe versies van iOS en OS X op WWDC worden gepresenteerd.

Omdat iOS 7 aan het begin van de beurs wordt onthuld, hebben ontwikkelaars direct de gelegenheid om experts te vragen naar alle nieuwe mogelijkheden. Ook kunnen ze waarschijnlijk workshops volgen over nieuwe producten die wellicht worden onthuld, zoals bijvoorbeeld de iWatch.

Apple bood in totaal 5.000 kaartjes voor WWDC 2013 aan, die werden verkocht voor 1.599 dollar per stuk. Een ontwikkelaar kon hooguit één ticket kopen, terwijl bedrijven er tot vijf mochten aanschaffen. WWDC 2013 zal van 10 tot en met 14 juni plaatsvinden in San Francisco.

Afgelopen jaar begon de kaartverkoop van WWDC gelijk toen de conferentie werd aangekondigd, maar ditmaal koos Apple ervoor om pas een dag na de onthulling tickets aan te bieden. Dit heeft wellicht te maken met klachten van afgelopen jaar: veel ontwikkelaars in de Verenigde Staten waren ontevreden met het moment waarop de verkoop startte, omdat het in hun tijdzone nog erg vroeg in de ochtend was. Door van tevoren aan te kondigen wanneer de kaartverkoop begon, geeft Apple iedereen een even grote kans om kaartjes in huis te halen.

Vorig jaar werd er ook al gesproken over een verkooprecord: toen waren alle WWDC-tickets binnen twee uur uitverkocht. Het jaar daarvoor was er een halve dag voor nodig, terwijl in 2010 de kaarten pas na een hele dag uitverkocht waren. Het nieuwe record van twee minuten geeft aan dat het tijd wordt dat Apple naar een grotere locatie op zoek gaat.

We horen graag in de reacties wie het is gelukt om een kaartje te bemachtigen!

WWDC 2013 uitverkocht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2013, 18:21
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen wwdc 2013, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.