Little Printer nu te bestellen voor 250 euro, levering in oktober

De slimme internetprinter Little Printer is vanaf vandaag te bestellen voor 250 dollar. In oktober wordt hij dan geleverd. Door op je iPhone aan te geven wat je interessant vindt, print de Little Printer een dagelijkse mini-krant.

Little PrinterIn november 2011 dook de Little Printer op. Deze kleine printer kan verbinding maken met een bijbehorende mobiele website op onder andere je iPhone, om op deze manier een persoonlijke krant met bijvoorbeeld artikelen, het weerbericht, een dagelijkse puzzel of Foursquare-locaties die je graag wil bezoeken af te drukken op een papier ter grootte van ongeveer een kassabon. De Little Printer is volgens The Verge vanaf vandaag te bestellen voor 199 pond, omgerekend ongeveer 250 euro. Heb je hem besteld, dan wordt hij in oktober geleverd.

Wanneer je de Little Printer hebt aangesloten op je thuisnetwerk en hem voor het eerst aanzet, drukt hij een unieke code af die je kunt gebruiken om hem via een mobiele website aan je account te koppelen. Vervolgens kun je op deze site aangeven van welke diensten je graag iedere dag informatie voor je krant wil afdrukken. De Little Printer zal in oktober in ieder geval informatie via Google, Foursquare en The Guardian laten afdrukken. Designbureau Arup zal ook zwart-wit foto’s leveren. Koppelingen met sociale netwerken maken het mogelijk om bijvoorbeeld verjaardagen van vrienden af te drukken. De open API van de Little Printer zorgt ervoor dat iedereen zijn dienst of site kan koppelen aan het apparaat. De Little Printer maakt daarnaast gebruik van thermisch papier, waardoor je geheime boodschappen kunt afdrukken die alleen onder bepaald licht verschijnen.

De verkoopprijs van 250 euro is fors wanneer je de Little Printer vergelijkt met gewone printers. Hoewel de Little Printer verbinding maakt met je netwerk via een bijgeleverde bridge-connector, zijn er ook draadloze netwerkprinters beschikbaar die voor een lager bedrag worden verkocht. Vermoedelijk zit de dienst die bijgehouden moet worden inbegrepen. Een speciale site moet immers dagelijks nieuwe content naar je printer pushen.

De Little Printer lijkt ergens een stap terug: de printer drukt namelijk informatie af die je ook gewoon op je iPhone kunt lezen. Daarmee lijkt het apparaat vooral leuk voor iedereen die het fijn vindt om ‘s ochtends een stuk papier door te nemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2012, 14:00
Categorie Accessoires
Onderwerp printer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.