Dropbox opent kantoor in Nederland, laat data straks opslaan op Europese servers

Dropbox heeft vandaag een nieuw kantoor geopend in Nederland. De clouddienst kondigde daarbij ook aan dat zakelijke klanten de optie krijgen om hun gegevens op Europese servers op te laten slaan. Kan dit straks ook voor particuliere gebruikers?

Dropbox-kantoor in Amsterdam.
Dropbox heeft een kantoor in Amsterdam geopend. Dit kantoor is daarmee de vierde Europese locatie van de clouddienst, naast Londen, Dublin en Parijs. En tegelijkertijd met het openen van dit Nederlandse kantoor, laat Dropbox weten dat het voor zakelijke klanten binnenkort ook mogelijk is om de data op Europese servers op te slaan.

Nederlands kantoor Dropbox brengt binnenkort Europese servers

Het openen van een kantoor in Nederland is vooral bedoeld om zakelijke klanten in de Benelux beter te kunnen bedienen, maar er is wellicht ook goed nieuws voor consumenten. Alle gegevens die je momenteel nog op Dropbox opslaat, worden bewaard op Amerikaanse servers en dat brengt privacyrisico’s met zich mee. Dropbox maakt namelijk gebruik van S3, de serverdienst van het Amerikaanse Amazon. Daarmee hebben Amerikaanse autoriteiten de mogelijkheid om te snuffelen in jouw bestanden, als ze denken dat de binnenlandse veiligheid in het geding is.

Vanaf het derde kwartaal gaat dit veranderen. Althans, voor zakelijke klanten. Bedrijven die gebruikmaken van de diensten van Dropbox, kunnen er dan gratis voor kiezen om hun gegevens op te laten slaan op Europese servers. Dropbox werkt hiervoor wederom samen met Amazon Web Services, maar het gaat hier wel om de Duitse versie. Of het in de toekomst ook voor particuliere gebruikers mogelijk is om te kiezen voor opslag op Europese servers (al dan niet tegen betaling), is op dit moment nog niet duidelijk. Zodra hier meer over bekendgemaakt wordt, lees je daar op iCulture alles over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2016, 17:14
Categorie Diensten
Onderwerp dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.